A tanyákon élő embereknek is segítenek a polgárőrök Domaszéken

2023.02.23

A Domaszéki Polgárőr Egyesület alapfeladatáshoz hűen napi szinten ellenőrzi a domaszéki tanyavilágot. Településhez kicsivel több, mint 1000 tanya tartozik, mely tanyákat kiterjedt földesút hálózat köt össze.

Varga Pál az egyesület elnöke, aki a megyei szövetség elnökhelyettese is elmondta, hogy a téli időszakban a tanyavilágot járva igyekeztünk feltérképezni azon tanyákat, ahol idős vagy magányos emberek élnek. A külterületen élők örömmel fogadták polgárőreinket, akik ha kellet fát pakoltak, vagy épp orvoshoz kísérték azon idős, beteg lakosainkat, akik valami oknál fogva nem tudták egyedül, vagy családi segítséggel megoldani azt.

Az OPSZ szakmai elvárásoknak is megfelelve, célul tűztük ki a jogsértések - a zártkerti, szántóföldi, mezei, erdei lopások - megelőzését, a tanyákon és külterületeken élők biztonságának garantálását, a külterületi gazdaságok, az azokban található nagy értékű eszközök védelmét.

Polgárőreink ezen megelőző szolgálatokban arra törekedtek, hogy minél szélesebb hely és személy ismereteket szerezzenek. Azt gondoljuk, hogy ezt a rendszeres külterületi szolgálatokkal sikerült is elérnünk.

Szolgálataink során igyekszünk a szolgálati gépkocsiból kiszállva, elérhetővé válni a lakosságnak. Beszélgetést kezdeményeztünk a külterületen élőkkel, igyekeztünk megtudni, hogy milyen olyan jellegű problémával küzdenek, amiben mi segíteni tudunk.

Ezen beszélgetések alkalmával már több olyan hasznos információt is megosztottak velünk, amire a napi szolgálatok során kiemelt figyelmet fordítunk. Köszönjük a külterületen élők bizalmát és csak bátorítani tudunk mindenkit, hogy keressenek minket,- tette hozzá az elnök.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla