8. számú elnöki körlevél OPSZ

2020.05.29

OPSZ elnökének 8. sz. körlevele a koronavírussal kapcsolatban


Az országban a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben az összehangolt intézkedések következtében a védekezés sikeres volt. A Kormány által kiadott legújabb jogszabályok szerint az élet és a szokásos munkarend visszaállítható bizonyos korlátozásokkal a veszélyhelyzet kihirdetése előtti időszakra.
Az OPSZ elnöksége és a tisztségviselők nevében őszinte köszönetet mondok minden egyes polgárőrnek a járvány elhárításában, a biztonság fenntartásában és az időskorúak szociális ellátásában végzett áldozatos munkájukért.
Polgárőrség helytállása, aktivitása, összefogása újra bebizonyította, hogy a Polgárőrség a legnehezebb helyzetekben is képes és kész helytállni, képesek az emberek érdekében.
A közeli napokban bizonyos könnyítések várhatóak, az élet normalizálódik, ugyanakkor mindenkinek tisztában kell lenni azzal, hogy a vírus jelen van, a veszély nem múlt el az egészséget védő és óvó rendszabályokat továbbra is be kell tartani. A polgárőr egyesületek szükség és igény szerint folytassák a karitatív munkájukat, de ne feledkezzenek meg a közterületi bűnmegelőzési szolgálat fontosságáról sem.
1. A védekezés első szakasza lezárul, ezért az OPSZ-nél 2020. március 23-án létrehozott Operatív Törzs működését 2020. június 15-én felfüggesztem. A törzs vezetője és tagjai legyenek készenlétben a törzs esetleges tovább működtetésére.
2. A munkaszervezet tagjainál 2020. június 15-től az otthoni távmunkát megszüntetem. Azoknál a munkavállalóknál, akiknél 10 év alatti gyermekfelügyeleti igények merülnek fel, kérelemre, egyedi elbírálással a közvetlen munkahelyi vezető javaslata alapján távmunkát engedélyezem.
Budapest, 2020. május 27.
Dr. Túrós András

A levél pdf formátumban itt olvasható