Halloween cukor gyűjtést biztosítottak a polgárőrök

2020.10.31

Halloween nap alkalmából kiszomboron, fiatal szülők szervezésében felelevenítették a régi hagyományokat, melynek célja az volt, hogy megmozgassa a nagyközségben a kicsiket és nagyokat szüleivel együtt október 29-én délután.


Erre remek lehetőség adódott a község főterén ahol különböző pontokon a szervezők csokit, cukrot osztottak a gyerekeknek "cukrot vagy csalunk" mondatért.
A rendezvény szervezése csak baráti társaságnak indult, de egy nap alatt 71, másnap 110 fő gyerekre szaporodott a létszám.

Sok egyeztetés eredményeként meg lettek az engedélyek, azzal a kitétellel, hogy a helyi polgárőrség biztosítsa a rendezvényt.

A szervezők felvették a kapcsolatot a polgárőrséggel, hogy megbeszéljék az elvégzendő feladatot a rendezvénnyel kapcsolatban.
Ezután Kis Róbert elnök, Ignnyáné Gere Magdolna asszonyt bízta meg a kapcsolat tartással és a szervezők segítésével. Javaslatára a járvány miatt szájmaszk használatra valamint kéz fertőtlenítésre is sor került, és 15-20 fős csoportokra osztották fel a gyerekeket. A gyerekek nagy őrömmel jelentek meg, és mindenkinél lázmérés is volt.

Ezután Borcsa Zoltán elnökhelyettes tartott tájékoztatót a covid-19 járvánnyal kapcsolatban.
A felnőttekkel együtt, mint egy 200 fő volt a regisztráció körül a templom előtti parkban. A távolság tartatás miatt meg telt a park is.

A megnyitó után elindultak a csapatok egy-egy szervező és szülők kíséretével a kijelölt pontok felé. Az úton 14 fővel polgárőrök biztosították a biztonságos átkelést a megjelentek részére.
Az út végére megteltek a kisvödrök csokival, és kissé fáradtan de hazatértek a gyerekek és a szülők is.

A rendezvény nagyon jól sikerült, a gyerekek is jól érezték magukat, mondta el az elnök.Írás: Csuhaj Andrásné Makó járás polgárőr sajtó referens
Fotó: Polgárőség

Hírszerkesztő: Magyari Béla