Kamionok és éjszakai futók Szegeden

2022.07.17

Kamionos felvonulást és éjszakai futást biztosítottak a szegedi és környéki polgárőrök

Ezen a hétvégén került megrendezésre Szegeden a XXXII. Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozó, valamint az V. Holdfény Éjszakai Félmaraton és Családi Sportnap.

A kamionosok pénteken 16:30-kor indultak Sziksósról, Dorozsmát átszelve érkeztek az Izabella hídon keresztül a Rókusi körútra, ahonnan a Csillag tér felé vették az irányt, majd a Szilléri sugárúról a nagykörútra térve indultak vissza Dorozsma felé.

A felvonulást az Újszeged, Belváros-Móraváros, Makkosháza, Kiskundorozsma, Tarján, Zsombó, Domaszék, Algyő, Sándorfalva polgárőr egyesületek tagjai biztosították, a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársainak irányítása mellett. A kamionos felvonuláson résztvevő, záró járművek, 19:45 körül érkeztek vissza a Sziksósfürdő Kempingbe.

Szombat este a futók vették át a stafétát a kamionosoktól. Az Erzsébet Ligetből indultak a résztvevők. A versenyzők több teljesíthető táv közül választhattak. A sportolók biztonságos áthaladását, a hatóságokkal együttműködve, a Belváros-Móraváros, Makkosháza, Tarján és Algyő egyesületek tagjai segítették.

A résztvevő önkéntesek munkáját a rendezvények szervezői, a hatóság munkatársai és az egyesületek vezetői ezúton is köszönik.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotó: polgárőrség

Fotógaléria