Közösségi összefogással készült az algyői Betlehem

2020.12.11

Algyőn már 14 éve minden karácsony előtt az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület a Nőegylettel közösen készíti el a település Betlehemét. Így történt ez idén is, december hatodikán szinte az egész napja ezzel telt a szorgos kezeknek. 

Lapunknak Gulyás Sándor, a polgárőrök vezetője elmondta, kezdetben egy nagyobb és nehezebb szerkezetet állítottak fel a Szent Anna templom előtt, majd hét évvel ezelőtt változtattak, és egy sokkal könnyedebb, egyszerűbben tárolható faszerkezet készült.

Vízkeresztig lesz a község dísze a Jézus születését bemutató mű. Fotó: Karnok Csaba

Azóta mindig ezt állítják fel a polgárőrökkel, valamint a világításról is ők gondoskodnak. A berendezés és a díszítés már a Nőegylet dolga, azonban mindig csak advent második vasárnapja áll össze a község dísze, mert az egylet feladata a helyi adventi koszorú elkészítése is. Így az első vasárnapra azt kell megcsinálniuk.

Gulyás Sándor elnök elmondta, igazi összefogással valósult meg a munka, hiszen Kovács Sándor mezőgazdasági vállalkozó biztosította a szükséges szalmabálákat, a Gyeviép Kft. a szállításban segített nekik, míg ifj. Bába István, Terhes Tamás és Sziráki Károly az összeszerelésben működött közre.

Forrás: delmagyar.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla