Kübekházai virágvásár polgárőr biztosítással.

2020.04.25

Péntek délután, szigorú higiéniai előírások mellett, a Mézeskalács Ház civil szolgáltató központ kertjében tartották a hosszú évekre visszanyúló, hagyományos, egy nyáriakból és évelőkből álló tavaszi virágvásárt a polgárőrök biztosításával.

Több száz tő különböző palánta és cserepes virág talált gazdára a vásáron. Sajnos, a paradicsom és paprika palánták már nem fértek fel a kocsira, így azokat a mostani vásáron nélkülözniük kellett lakóinknak.
A virágvásár szervezettségének biztosítására az önkormányzat a helyi polgárőrséget kérte fel. Kovács Béla és Jámbor Zsolt polgárőrök látták el a szolgálatot. A vásár területén egyszerre 9-10 személy tartózkodhatott, mindenki kézfertőtlenítésen esett át, az önkormányzat kérésére - pár kivételtől eltekintve - mindenki viselt szájmaszkot. A virágvásár területén külön bejárat szolgált a beléptetésre és a kilépésre.
- Ha osztályozni lehetne, csillagos ötöst adnék Kübekháza lakóinak a türelmükért, a fegyelmezettségükért és a kért higiénia előírások betartásáért. Büszkék vagyunk arra és köszönjük, hogy a járvány kitörése óta azt tapasztalhatjuk, hogy lakóink átérzik a rájuk is háruló felelősség súlyát és ennek megfelelő komolysággal viselik ezt a nem könnyű terhet - mondta Hegedűs Zoltán képviselő, polgárőr-elnök, a program önkormányzati felelőse.

Forrás és fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Hírszerkesztő: Magyari Béla