Önvédelmi képzés Székkutason

2021.09.05

Önvédelmi képzést tartottak Székkutason augusztus végén

A képzést, a NEAO-KP-1-2021/4-000258 számú, "Lépjünk előre - nézzünk a jövőbe!" megnevezésű pályázat keretén belül valósította meg a Székkutasi Polgárőr Egyesület.

Az eseményt, augusztus 28-án, szombaton szervezték, ahol Héjja László 5 danos, Ráhai József 4 danos Kovács Némedi Zoltán 3 danos és két tanítványuk Kovács Krisztina és Sütő Zoltán tartottak bemutatót a gyülekezőt és a reggelit követően. A bemutató után, az aikidó mesterek önvédelmi fogásokat és technikákat tanítottak a jelen lévőknek, mely során különböző szorításokból, fogásokból való kiszabadulást is gyakorolhatták. A mesterek elmondták, hogy sok szituációban elkerülhető a tettlegesség és azt is, hogy miként lehet észlelni az agresszív viselkedést, hogyan lehet elkerülni a konfliktust.

Az eseményen a polgárőrök és családtagjai is részt vettek, a délelőtti képzést ebéddel zárták, délután pedig a tanultak gyakorlása vette át a főszerepet. A nap végét csapatépítő beszélgetéssel és sütögetéssel zárta a tagság.

Az egyesület vezetősége és tagsága ezúton is köszönetét fejezi ki a Miniszterelnökségnek és a Nemzeti Együttműködési Alapnak, az ő támogatásuk tette lehetővé a program megszervezését. Köszönetüket fejezik ki továbbá a Sóshalom Kincsei Kertészetnek, akik zöldségek felajánlásával járultak hozzá ahhoz, hogy a nap az egészség jegyében teljen.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Horváth S. András