Polgárőr akció a belterület és a határszakasz biztonságáért Szegeden

2020.07.27

Több szegedi és Szeged környéki egyesület közös szolgálatával valósult meg 07. 25-én szombat éjszaka a közös szolgálat, amely a Röszkei határszakaszon is zajlott 01 óráig.

Csőke Zsolt a Szeged Belváros-Móraváros Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy Szabó Lajossal, az Újszegedi Egyesület tagjával kezdték szervezni a július 25-i szolgálatot. Az egyesületek összefogásával szerettek volna egy, a Szeged belterületét és a Röszkénél található határsávot lefedő megmozdulást létrehozni.

Túró István a Röszkei Polgárőr egyesület elnöke, mint mindig, most is örömmel fogadta a segítséget, segített a környező településekről érkező polgárőröknek a lebonyolításban és a szolgálatellátásban.

Horváth S. András a Tarjáni Polgárőr egyesület elnöke elmondta, hogy az éjszaka nyugodtan, eseménymentesen zajlott. Az összevont bűnmegelőzési és határvédelmi akcióban az alábbi egyesületek vettek részt: Belváros- Móraváros, Újszeged, Makkosháza, Tarján, Pusztamérges, Röszke.


A határrendészeti kirendeltség munkatársai az egyesületek vezetőinek megköszönték a résztvevő önkéntesek munkáját, tette hozzá az egyesület elnöke.

Fotó: Horváth S. András

Hírszerkesztő: Magyari Béla