Polgárőr egyesületek összefogása az országos hírű Körös-Toroki Napokon

2022.08.10

Csongrád-Csanád megyei polgárőrök nagyszabású együttműködés keretében láttak el forgalomirányítási feladatokat a KTN Feszten. A négy napos programon 540 óra szolgálattal segítették az augusztus 4-7. között az üdülőterületen lakók, dolgozók közlekedését, a fesztiválozók biztonságát.

A rendezvény során négy nap alatt több mint húszezren fordultak meg a Körös-Torokon. A csongrádi Tisza-Táj Polgárőr Egyesület tagjainak segítséget nyújtott további 8 polgárőr egyesület 21 vendég polgárőrei munkájukkal. Szakavatott, lelkes tevékenységükkel garantálva a rendezvény balestmentes megvalósítását.

Jó hangulatban telt a munka, a vendégpolgárőrök jól érezték magukat szolgálatellátás közben, kialakultak, illetve erősödtek a személyes kapcsolatok a polgárőrök és vezetőik között. Távozáskor mindannyian jelezték, hogy a jövőben is ilyesfajta együttműködésekkel lehet megvalósítani a nagyobb rendezvények sikeres biztosítását. A résztvevő polgárőregyesületek között kétoldalú kapcsolatok formálódtak, erősödtek a jövőbeni feladatok közös megoldása érdekében. Csongrád megye nyolc polgárőr egyesületének vezetői megnyugodva vették tudomásul, hogy számíthatnak társaik segítségére a jövőbeni rendezvények során, bizalommal fordulhatnak egymáshoz, segítséget kérve azok lebonyolításában. A példaértékű összefogás megmutatta, hogy mennyire fontos az élő kapcsolat és együttműködés a megyében tevékenykedő polgárőregyesületek között.

A szervezők és résztvevők hálásan köszönték meg a közösen szolgálatot teljesítők munkáját. Név szerint: Árpádhalmi Polgárőr Egyesület, Csanytelek Polgárőr Egyesület, Dóci Polgárőr Egyesület, Felgyői Polgárőr Egyesület, Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Nagymágocsi Polgárőr Egyesület, Szegvári Polgárőr Egyesület, Ópusztaszeri Polgárőr Egyesület és a csongrádi Tisza-Táj Polgárőr Egyesület tagjai.

(Fotó és szöveg Petrity Rebeka Járási sajtóreferens)

Hírszerkesztő: Magyari Béla