A csengelei polgárőrök közgyűlése

2013.04.30 06:18
Április 27-én tartotta évi rendes közgyűlését a Csengelei Polgárőr Csoport a helyi faluházban.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a település polgármestere, jegyzője, a képviselő-testület tagjai, a kisteleki rendőrkapitányság vezetője és közrendvédelmi osztályvezetője, a helyi önkéntes tűzoltók parancsnoka, a megyei polgárőr szövetség elnöke és a kisteleki polgárőr régió felelőse. A polgárőrök párjain kívül az egyesület szponzorai is meghívást kaptak.
Elsőként Bangó Péter, a Csengelei Polgárőr Csoport vezetője számolt be az egyesület 2012. évi munkájáról. Megemlékezett arról, hogy az elmúlt év nyarán a falunkban rendezték meg a megyei polgárőrnapot, annak emlékére, hogy 20 évvel korábban a csengelei polgárőrök szervezték meg a megyében először az első polgárőrnapot. Elmondta, hogy a polgárőrök 133 figyelő szolgálatot láttak el, 289 fővel, összesen 1564 órában. Rendezvénybiztosítás 5 eset volt, melyet 19 fővel, összesen 158 órát felhasználva hajtották végre. A szeptemberi iskolakezdéskor 8 esetben, 17 fővel, összesen 17 órában segítették a tanulók közlekedését. Temetőt 16 esetben, 33 fővel, összesen 163 órában őriztek. Az elmúlt évben összesen 1971 óra szolgálatot teljesítettek a csengelei polgárőrök.
Az ellenőrző bizottság elnöke, Csókási Jenő részletesen beszámolt arról, hogy az egyesületnek az elmúlt évben milyen forrásból voltak bevételei. Elmondta azt is, hogy az ellenőrzések során az elszámolásokban problémát nem találtak.
Az egyesület jelenlévő tagsága a csoportvezetői és felügyelő bizottsági beszámolókat egyhangúlag elfogadta.
Első hozzászólóként Sánta Ferenc csengelei polgármester elmondta, hogy a polgárőrség munkáját mindig is fontosnak tartotta. Bejelentette, hogy pályázni fog a helyi önkormányzat további kilenc közterületi kamerára, ami segíteni fogja a közbiztonság fenntartását.
Szitár Ferenc kisteleki rendőrkapitány kiemelte, hogy a polgárőrség fontos partnere a rendőrségnek, hiszen a hivatásosok egyedül nem lennének képesek a közbiztonság fenntartására. Ezt jelzi a megyei főkapitány hozzáállása is, miszerint nemrég tárgyjutalomban részesítette a csengelei polgárőrök vezetőjét a jó együttműködésért. A kapitány egy üveg borral köszönte meg a polgárőrök segítségét.
A megyei polgárőr szövetség elnöke, Batiz István kiemelte, hogy a teljesített órák száma alapján a megye 5-6. helyezettjei lehetnek a csengelei polgárőrök. Munkájukat egy oklevél átadásával ismerte el.
A Csengelei Polgárőr Csoport tiszteletbeli vezetője, Kucsora Péter elmondta, hogy munkája miatt sokszor van külföldön, így csak a mostani közgyűlésen tudja megköszönni, hogy tiszteletbeli vezetői címet kapott.
A rendezvény végén elismerések átadása következett. 5 év polgárőr szolgálat utáni emléklapot és tárgyjutalmat Bozó Béla, Pigniczki Péter és Túri Tivadar kapott. 10 év után Bangóné Kovács Magdolna, Csáki Lajosné és Sándor Józsefné vehette át. Csáki Lajos 15 év után, Bangó Péter, Laczkó Zsolt és Molnár Mihály pedig 20 év polgárőr szolgálat utáni elismerésben részesült.
A hivatalos részt vacsora követte. Ennek végén a polgárőrség szponzorai által felajánlott ajándékcsomagokat lehetett nyerni. A tombolát nem lehetett megvásárolni, hanem minden résztvevő kapott 1-1 szelvényt ajándékba. Aki bírta erővel, az hajnalig táncolhatott.
Tudtuk meg Molnár Mihály  egyesületi titkártól

 

forrás Magyari Béla   
Közgyűlési képek
  

Téma: A csengelei polgárőrök közgyűlése

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása