A gyermekek biztonságos közlekedéséért

2016.11.12 18:31

 Az algyői gyermekek életében október hónap, egyet jelent a „Biztonságos közlekedésre nevelés” rendezvény sorozatával.

Az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület tagjai minden évben lelkesen vesznek, részt ezekben a feladatokban. A helyi Körzeti megbízottakkal közösen az algyői Fehér Ignác Általános iskola diákjainak kerékpározás technikai versenyt szerveztünk. A legügyesebb gyermekek kerékpár világító szettet kaptak a segítő polgárőröktől. A Szivárvány Óvodában megrendezett „Közlekedésbiztonsági” hét keretében elsődleges feladatnak tartottuk az intézmény udvarában található KRESZ pálya felújító festését– mondta el, Bai István elnök.

    

 Oszváth Lászlóné vezető óvónő felkérésére az egyesület tagja, Bai Istvánné (nyugdíjas óvodapedagógus), hat gyermek csoportban, játékos tevékenységek keretében ismertette az óvodásokkal a „Biztonságos Óvoda” program csomag segítségével a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait. Ezzel a programmal a biztonságos óvodába jutás szabályait sajátíthatják el és gyakorolhatják a gyerekek. A legnagyobb élményt mégis a „Szivárvány túra két keréken” esemény jelenti a középső és nagycsoportos gyermekeknek. Rendőrautó felvezetésével, polgárőrök által biztosított útvonalon, csoportosan kerékpároznak az óvoda környékén kijelölt utcákon.

 A felvonuló kerékpárosakat polgárőr autó kíséri végig, közben az autók dudálnak, a gyerekek csengetnek a biciklikkel és mindenki őket figyeli a településen. A kisebb csoportos gyerekek az intézmény udvarában a számikra felállított KRESZ pályán közlekednek a rendőrök és polgárőrök irányításával. Ezek a rendhagyó események, minden alkalommal kellemes élményt nyújtanak, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

(Írás é kép Bai Istvánné egyesületi titkár)

Feltette: Magyar Béla