A közbiztonsági feladatokról egyeztettek a rendőrség és polgárőrség vezetői Makón

2018.06.21 13:46

 

2018. június 19-én 18 órakor került sor egyeztető megbeszélésre a Makói   Rendőrkapitányságon a rendőrség és a térség polgárőr egyesület küldöttei, valamint Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség vezetői között.

 A Rendőrség részéről jelen volt Dr. Piros Attila r. dandártábornok a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságvezetője, Palicz András r. ezredes Makóirendőrapitányság vezetője, valamint a határrendészeti kirendeltségek vezetői és Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Batiz István  megyei elnök a bevezetőjében megköszönte a polgárőrök munkáját. Elmondta, hogy a szolgálatok szervezése az idegenforgalmi szezonban nem egyszerű, de azért szükség van a helyi polgárőrök munkájára és a rendőrséggel való együttműködésre.

Dr Piros Atilla r. dandártábornok úr ezután ismertette Csongrád megye közbiztonsági és határvédelmi feladatait és az eltelt hat hónap eredményeit. Elmondta, hogy a polgárőrök munkájára a rendőrségnek szüksége van a közbiztonság megszilárdítása érdekében. Fontosnak tartja vegyes szolgálatokat (rendőr – polgárőr), hiszen a megye területén a 33 körzetben a nap 24 órájában van rendőri szolgálat, hiszen a polgárőrség is stratégiai partnere a rendőrségnek. Végül megköszönte a polgárőröknek a végzett munkájukat.

Palicz András ezredes úr tovább folytatva a gondolatot elmondta, hogy az elmondottakon kívül, bármikor, bármennyi polgárőrt be tud osztani szolgálatba járőrtársként. Olyan nem lehet, hogy a polgárőr megjelenik a kapitányságon szolgálatra és nem tudják foglalkoztatni

 A beszélgetés során Batiz István elnök elmondta, hogy a kapitányság illetékességi területén lévő polgárőr egyesületektől, valamint a megye más területein működő polgárőr egyesületektől lehet polgárőröknek szolgálatot ellátni ha az szükséges, természetesen megfelelő koordinálással.

A feladat egyeztetésen a polgárőr egyesületek is tettek fel kérdéseket, amire természetesesen a megfelelő választ is megkapták.

Gyarmati Sándor a Békés megyei elnök is felajánlotta segítségüket, amennyiben a rendőrség igényli a szolgálat teljesítését.

Forrás és képek: Magyari Béla