A polgárőrség megyei vezetése Szentesen tanácskozott

2018.05.10 16:03

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöksége május 7-én kihelyezett ülését tartotta Szentesen, a Dózsa Ház közösségi terében. A házigazdák nevében Gilinger István, a Szentesi Polgárőr Egyesület elnöke közvetlen szavakkal üdvözölte a vendégeket.

Az eseményen jelen volt Szirbik Imre, Szentes Polgármestere, Antal Balázs Tibor a képviselőtestület Fidesz frakciójának vezetője, Szabó Zoltán Ferenc, önkormányzati képviselő

(Jobbik), Tódor Zoltán a Szentesi Rendőrkapitányság alosztály vezetője, Krám István, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Batiz István elnök köszöntötte a megjelenteket, majd a Polgárőrség előtt álló aktuális feladatokat ismertette. Továbbá beszélt az április 14-én megtartott Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség küldöttgyűlésén elhangzottakról.

Többek között kijelentette: Csongrád megyében a polgárőr szervezetek teljességgel beintegrálódtak a közrend, közbiztonság terén állami feladatokat ellátó szervezetek társadalmi rendszerébe. Mára a Polgárőrség Magyarország legnagyobb létszámú önkéntes és párt semleges társadalmi szervezetévé vált.

A polgárőrség szinte folyamatos jelenléte óriási hatást gyakorol a közbiztonságra és a bűnmegelőzésre. A kiemelkedő stratégiai partnerek (Rendőrség, Önkormányzatok, Katasztrófavédelem) részéről, a lakosság irányából érkezett információk alapján a polgárőrség létfontosságát nem lehet vitatni.

A Szentesi Polgárőr Egyesületről elismeréssel beszélt: az utóbbi években a vezetésben bekövetkezett személyi változások hatására megerősödött a szervezet, korszerűsödtek a munkavégzésük feltételei, körülményei, tevékenységükben a minőségi mutatók egyre jobban jellemzőek. Minden kérésnek igyekeznek eleget tenni, feladatvállalásaikat legjobb tudásuk szerint teljesítik.

Az elnökségi ülést követően a megyei vezetők találkoztak a térség polgárőr egyesületek, csoportok vezetőivel.

Cikk és Fotók: Kárpáti Lajos. Szentesi Gyors.

Forrás: Magyari Béla

 

Képgaléria: A polgárőrség megyei vezetése Szentesen tanácskozott