A sándorfalvi polgárőrség sikerei

2016.09.19 19:44

A Polgárőr Egyesület Sándorfalva civil szervezet sikerrel pályázott a Generali a Biztonságért Alapítvány pályázatán, melynek keretein belül elnyerte egy drogprevenciós előadás és elsősegélynyújtási verseny megrendezési jogát. Az alapítvány célul tűzte ki, többek között a betegség-megelőző, gyógyító, szociális támogatások nyújtását, mely témakörön belül lett nyertes az egyesület pályázata.

Az elfogadott pályázat értelmében, a verseny három fordulóban kerül megrendezésre a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskolában. A versenyre a helyi és az egyesülettel együttműködő településekről érkező háromtagú csapatok jelentkezhetnek. A csapatban két felső tagozatos (5.-8. osztály) és egy nagykorú versenyzőnek kell részt vennie. A versenykiírás az egyesület Facebook oldalán megtekinthető, illetve a település területén plakát formájában megtalálható.

Időpontok:

  1. Október 31. (hétfő)  – Beugró feladat leadási határideje
  2. November 7. (hétfő) – Elsősegélynyújtási oktatás, melyre a Dr. Rónyai László által elkészített oktató füzet témaköreit vesszük sorra és ültetjük át a gyakorlatba. 
  3. November 10. (csütörtök) – Dr. Zacher Gábor toxikológus, főorvos drogprevenciós előadása
  4. November 11. (péntek) – Elsősegélynyújtási verseny a megtanultakból, teszt és gyakorlat formájában is. A pontozás után a helyezettek díjazása következik.

A polgárőrség egy másik pályázaton is pozitív elbírálásban részesült, miszerint a Hankook Tire Magyarország Kft. felajánlása révén nyári gumiszettel látják el, a régebben szintén pályázaton nyert egyesületi gépjárművet- mondta el portálunknak Bereczné Bősi Gizella elnök.

Forrás: Magyari Béla