A tanyán élő lakosságnak vizet osztottak a polgárőrök is

2017.08.06 17:05

A tanyán élő lakosság részére együttes járőrszolgálat keretében osztott ásványvizet Nagymágocs Nagyközség Önkormányzata és a Nagymágocsi Polgárőr Egyesület a nagy melegben.

Nagymágocs lakosságának 5%-a a település belterületétől több kilométerre él. Számos tanyában egyedül élnek. Sok esetben idős korából, vagy családi, egészségi állapotából adódóan a tanyán élők hátrányban vannak az alapvető élelmiszerek és háztartási cikkek beszerzését illetően. 
A hőségre való tekintettel az önkormányzat és a polgárőrség ásványvizet vitt a háztartások számára. Mindenki örömmel fogadta az akciót. Akinek szüksége volt egyéb beszerzendő dologra, de a hőség miatt nem tudott kimozdulni, lehetősége volt jelezni.
Külön köszönet jár Török Ferenc polgárőrnek és fiának, Török Nándornak, aki kivette részét a segítségnyújtásban, mondta el Párkány György a polgárőrség elnöke.

Munkanapokon a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai bel-és külterületen egyaránt ellátják a rászoruló háztartások esetében ezt a feladatot. 
Amennyiben az Ön közelében segítségre szorul valaki a hőségből adódóan, vagy tudomása van egyéb okból segítségre szoruló lakosról, értesítheti a Katasztrófavédelmi Szolgálatot és a Mentőszolgálatot a 112 telefonszámon.

Figyeljünk oda egymásra, sokszor kis segítség is sokat jelenthet!

Szerző: Magyari Béla