A vendég polgárőrök elköszöntek

2016.09.25 10:17

Véget ért a vendég polgárőrök önkéntes szolgálata a déli határszakasz településein, ahol egy hónapon keresztül mintegy 15 fő polgárőr látott el szolgálatot váltott időrendben éjjel és nappal.

 

2016.szeptember 23.-án búcsúztatták a vendég polgárőröket Mórahalmon, ahol megjelent Szilasi Horvát Jenő ezredes a CSMRFK Határrendészeti osztály vezetője, Cseh István a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Batiz István a CSMPSZ elnöke, Tusják Tamás a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja, Kövér Gábor Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, valamint a fogadó egyesületek elnökei: Pőcze Levente Ásotthalomról, Sárközi László Mórahalomról, Túró István Röszkéről. Megjelent még dr. Tatár Zoltán a Domaszéki Polgárőr Egyesület elnökhelyettes is

Batiz István elnök megköszönte a vendég polgárőrök segítségét, amelyet a településeknek nyújtottak a déli határszakaszon. Elmondta, hogy a helyi egyesületeknek sokat segítettek a vendég polgárőrök.

Szilasi Horvát Jenő ezredes nagyra értékelte a polgárőrök segítségét, a megelőző járőr szolgálatukkal, amelyet a nap 24 órájában végeztek és így sikerült távol tartani az embercsempészeket. Megköszönte a vendég polgárőrök áldozat vállalását, hogy önkéntesen, a déli határszakaszon segítették a rendőrség munkáját.

Cseh István a vendégpolgárőrök nevében megköszönte a fogadtatást, az elszállásolást és az ellátást. Elmondta, hogy a települések lakossága nagy szeretettel fogadták őket és a helyi polgárőrök nagy segítséget nyújtottak abban, hogy a vállalt önkéntes szolgálatot el tudják látni. Ha a szükség úgy kívánja, máskor is szivessen jönnek segíteni.

 A helyi települések, Röszke, Mórahalom, Ásotthalom, Domaszék polgárőr egyesületek vezetői megköszönték és szerény ajándékkal jutalmazták a megyék polgárőreinek önkéntes, munkáját, mellyel  nagyban hozzájárultak és segítették a településeken a közrend biztosítását és a  lakosság közbiztonságérzetének növelését.

A Békés és Szolnok megye polgárőrök képviselői kijelentették, hogy a jelen példaértékű együttműködés és segítség alapján a polgárőrökre mindenkor számítani lehet. Örülnek annak, hogy új barátokra találtak.

A terített asztal mellett családias hangulat uralkodott. A felszolgált finom  pörköltet elfogyasztották, amelyet Száraz Ferdinánd Domaszéki vállalkozó ajánlott fel. Ez után baráti beszélgetés közepette vettek búcsút egymástól és a települések képviselőitől a polgárőrök.

Képek megtekinthetők az alábbi linken

https://photos.google.com/share/AF1QipMM-xzz1g5UeRAizmMtm-SyHctdn-raHnaPHjKADs8Ol0L-3bWmPZeE3yw4vgaUSA?key=S1lVa1Y1OWhSNF9WbXAxbEJLTjdMWDdLajNxTzVn

https://goo.gl/photos/i6sY47cmXcAPTr4dA

Forrás és fotó: Magyari Béla