A XV. Homokháti Sokadalom és IX. Dél-alföldi Rétes fesztivált biztosították a polgárőrök

2018.07.02 22:44

Mórahalmon hagyományosan megrendezésre került június 29 és július 01.-közöt a XV. Homokháti Sokadalom és IX. Dél-alföldi Rétes fesztivál.

A három napos rendezvényen több alkalommal látványos felvonulások, családi programok és a résztvevők jó hangulatát biztosító fellépők szórakoztatták a több ezer fős közönséget.

Sárközi László a Mórahalmi Polgárőrség elnöke elmondta, hogy az önkormányzat felkérte a polgárőrséget a rendezvény biztosítására. A felkérésnek megfelelően rendőrséggel, és a rendészettel együttműködve, kéréseiknek megfelelően forgalomlassítási és ideiglenes forgalomterelési feladatokat hajtottak végre a polgárőrök a felvonulások ideje alatt. Rendezvény helyszínén a Mórahalmi Rendészettel és a biztonsági céggel közösen, együttműködve bűnmegelőzési és biztosítási feladatokat láttak el, mellyel a vendégek zavartalan szórakozását és kikapcsolódását segítették elő.  A rendezvényen a polgárőrök átlagban naponta 15 fővel teljesítettek szolgálatot.

Új helyszínen debütált Mórahalom legnagyobb fesztiválja, a Homokháti Sokadalom június utolsó hétvégéjén. Két színpaddal is kibővült a rendezvénytér, 30 féle rétest kostolhattak, új játszótér, néptáncfesztivál, focimeccsek a ledfalon és többek között élő koncertek várták a látogatókat. Az érdeklődés óriási volt és még az időjárás is kegyes volt a programok kavalkádjához - mondta az elnök.

Képek: Lázár Attila

Forrás: Magyari Béla