2013. augusztus 30-án elnökségi ülést tartott a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség

2013.09.02 17:14
Szegeden augusztus 30-án délután gyűltek össze a megye elnökségének tagjai megtárgyalni a fontosabb témaköröket.
Elsőként Batiz István elnök úr ismertette a Megyei Szövetség 2013. II. féléves munkatervét, mely javaslat alapján kiegészült egy rendőrséggel együtt megtartásra kerülő értekezlettel, melyre idén november-december hónapban kerülne sor.
A napirendi pontok között szerepelt kiemelt fontossággal „Az egy iskola, egy polgárőr” szolgálat, mely által biztosítják polgárőreink a diákok veszélytelen közlekedését.
Fontos téma volt továbbá a járási koordinátorok kinevezése is, illetve a jelenlegi kistérségi felelősök  átminősítése járási koordinátorrá. Batiz István elnök úr elmondta, hogy jelen kistérségi felelősök közül négy személyt megfelelően tájékozottnak tart járási koordinátori feladatok elvégzésére, de hozzátette, kistérségi felelősök témakör a közgyűlés hatásköre.
Magyari Béla röviden értékelte a Megyei és az Országos Polgárőr Napot, mely idén június 22-én az utóbbi június 29-én került megrendezésre.
A pénzügyi elszámolásokkal kapcsolatos hibákat, problémákat Tóth Zóltánné gazdasági alelnök ismertette.
A határrendészeti értekezleten vett részt Túró István a Röszkei polgárőr egyesület elnöke elnökségi tag, és az ott szerzett tapasztaltakról tájékoztatta az elnökséget.
Magyari Béla tiszteletbeli elnök, a „TeSzedd” mozgalom megyei koordinátora beszámolt az eddig jelentkező polgárőr egyesületek létszámáról és felhívta a figyelmet, hogy minél több egyesület csatlakozzon az országos akcióhoz. Elmondta a részleteket és azt, hogy minden egyesület, aki találkozási pontot biztosít a résztvevőknek, találkozási pontonként 8.000 Ft üzemanyag támogatásban részesül.
Az egyebek között felmerült a Kiszombori egyesület helyzete, amelyről tájékoztatást adott Vas Tibor szakmai alelnök úr, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírásra kerülő autópályázat feltételei is.
 Adta hírül Stefanik Diána a CSMPSZ munkatársa.

Forás Stefanik Diána

Téma: 2013. augusztus 30-án elnökségi ülést tartott a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása