300 millió forint plusz a polgárőrségnek

2013.10.18 17:33
Nemzeti ünnepünk, Október 23-a tiszteletére az Országos Polgárőr Szövetség díszünnepséget tartott a HM Kulturális Központ, Stefánia palotájában.
Háromszázmillió forinttal egészítette ki a kormányzat a polgárőr szövetség idei 700 millió forintos támogatását - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség október 23-i ünnepségén pénteken Budapesten.

Kontrát Károly közölte azt is, jövőre 1 milliárd 50 millió forinttal támogatják a szervezet munkáját. Elmondta, a kormány és a minisztérium stratégiai partnerként tekint a polgárőrségre és minden segítséget megad ahhoz, hogy a szervezet még professzionálisabban működjön. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke megköszönve a különtámogatást, azt mondta: az a legjobbkor érkezett. Hangsúlyozta: idén elsősorban a katasztrófaelhárításhoz volt szükség forrásokra, amit ezzel a tárca biztosít.
Elmondta, a polgárőr egyesületek így még az idén 150-200 ezer forinthoz juthatnak a hátralévő bűnmegelőzési feladatokhoz. Hozzátette: Pintér Sándor azt ígérte, hogy 2014-től egymilliárd forinttal támogatja a polgárőrséget, de ezek szerint ez már 2013-ban megvalósult. Papp Károly országos rendőrfőkapitány köszönetet mondott valamennyi polgárőrnek, akik nagyon sokat tesznek azért, hogy a településeken megfelelő közrend és közbiztonság legyen. Hangsúlyozta: a rendőrség számára a polgárőrség nemcsak stratégiai partner, hanem szövetséges is a szürke hétköznapokban.
Kontrát Károly ünnepi beszédében az összefogás fontosságát hangsúlyozta, amely a polgárőrök munkája során is elengedhetetlen. Úgy fogalmazott: ha szervezetten, együttműködve, egymást segítve tevékenykednek, azzal a lakosság szubjektív biztonságérzetének növeléséhez járulnak hozzá.
Az államtitkár azt mondta: "hiszem, hogy 57 évvel a forradalom után van még bennünk elég elszánás és van még bennünk erő, hogy Magyarországot erősíteni, javítani tudjuk és nincs bennünk megosztottság. Hiszem, hogy Magyarország újra egységes és erős lesz, amelyre tisztelettel néznek szerte a világon".
Az ünnepségen kitüntetéseket, miniszteri, országos rendőrfőkapitányi dicséreteket és jutalmakat nyújtottak át dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, országos-rendőrfőkapitányi elismeréseket adott át Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány. Az „Év Polgárőre", az „Év Polgárőr Egyesülete", az „Év Polgárőr Pedagógusa", a „Polgárőrség Sajtódíja" valamint a „Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend" kitüntetéseket dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át. A Polgárőrség sajtódíját idén ketten vehették át, Losonczi Katalin, a Hír TV, valamint Novodomszky Éva, az MTVA munkatársa.
Csongrád megyei kitüntetettek:
Az év Polgárőr egyesülete kitüntetést kapta a Felgyői Polgárör egyesület elnöke, Csányi Jenő
Az év Polgárőre kitüntetést kapta Privóczki Zoltán István úr, a Szegvári Polgárőr Egyesület elnökhelyettese
 
Az év Pedagógusa kitüntető címet kapta Szögi Zoltán az Újszentiváni Polgárőr Egyesület Elnöke
Szögi Zoltán nyilatkozata "Meglepetés volt számomra,hogy jelöltek  az év polgárőr pedagógusa kitüntetésre. Ha tudtam segíteni a társaimnak úgy, hogy közben én is tanultam, csak köszönettel tartozom az Elnökségnek a kitüntetésért. Remélem lesz még lehetőségem ehhez hasonló munkában részt vállalnom.Jóeső, felemelő érzés volt átvenni a kitüntetést, résztvenni egy kiemelt országos rendezvényen"
 
Az elismerések átadását követően Mága Zoltán hegedűművész ünnepi műsorát hallhatták a résztvevők. Az esemény Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány pohárköszöntőjével zárult.
Forrás (MTI) Magyari Béla

Feltette Magyari Béla

Téma: 300 millió forint plusz a polgárőrségnek

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása