79 határsértőt fogtak el Csongrád megyében a Röszkei polgárőrök közreműködésével

2013.03.25 08:46
A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei az elmúlt 24 órában a Röszkei Polgárőrökkek együttműködve 79 migránst fogtak el Csongrád megyében. A magyar rendőrök jelzésére a szerbiai határrendőrök további 15 főt tartóztattak fel, mielőtt illegálisan átlépték volna az államhatárt.
Szombaton is folytatódott az elmúlt hetekben tapasztalható erős illegális migrációs nyomás Csongrád megye déli részén, elsősorban Röszke és Mórahalom külterületén. A délutáni óráktól csaknem félóránként fogtak el határsértőt kisebb-nagyobb csoportokban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a helyi polgárőrökkel együttműködve. A rendőrök munkáját a stabil hőkamera-rendszeren túl három esetben a helyi lakosság is segítette, amikor számukra ismeretlen emberektől tettek bejelentést. Az elmúlt 24 órában így 20 csoportban összesen 79 migránssal szemben intézkedtek az egyenruhások. A határsértők kilenc nemzetből kerültek ki és öt gyermek is volt köztük.
Közben a magyar rendőrök jelzésére a szerbiai határrendőrök két esetben összesen 15 főt fogtak el azelőtt, hogy illegálisan Magyarország területére léptek volna.

Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Feltette: Magyari Béla

 
 

Téma: 79 határsértőt fogtak el Csongrád megyében a Röszkei polgárőrök közreműködésével

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása