Adományosztásban vett részt a polgárőrség

2018.12.01 19:23

A Sándorfalvai Polgárőr Egyesület a Délalföldi Hivatásos Nevelőszülők Egyesületének (DAHNE) kérésére segítettek a külterületen és a tanyás területen a polgárőrség terepjáró gépjárművével a rászoruló családoknak és idős embereknek az adományosztásban ezen a héten.

Bereczné Bősi Gizella a Polgárőr Egyesület Sándorfalva, elnöke elmondta, hogy megkeresés érkezett felé Bodor Jánosné aki a Délalföldi Hivatásos Nevelőszülők Egyesületének (DAHNE) elnökétől, hogy tudnánk–e segíteni az adományosztásban. Elmondása alapján hivatásos nevelőszülőként ők is keresik azokat a lehetőségeket, hogy hogyan tudnának még többet segíteni a rászorulókon. Ruhákat gyűjtenek, de bármilyen egyéb adománynak is örülnek, mert rászorulók mindig akadnak, és ami nekünk felesleges, az másoknak fontos lehet.  Pályázat útján kapcsolatba kerültek az Élelmiszerbankkal, ahonnan rendszerint tartós illetve friss élelmiszereket kap az egyesület. Ezeket az élelmiszereket rá szorultsági alapon osztják szét önkéntesekkel, de ezt sajnos most nem tudják megoldani. Gépjármű hiányában lehetetlen eljutni a külterületen és tanyákon élőkhöz, ezért kereste meg a polgárőrséget.

Az elnök elmondta még, hogy bármikor rendelkezésükre állunk és mi is segítjük ezt a nagyszerű kezdeményezést. Így hát az esti órákban a megadott címen megjelentünk és a szolgálati gépjárművel el indultunk a rászorulóhoz. Az osztásban résztvevők: Benedekné Kutasi Erika, Berecz Diána Bereczné Bősi Gizella, Benedek Péter és Sebők Kitti.

 A  DAHNE vagyis Nevelőszülők Egyesületének az elnöke Bodor Jánosné,  meg köszönte, hogy  a Sándorfalvai Polgárőrség lehetővé tette, hogy a tanyákon élő rászorulókhoz is eljuthasson az élelmiszer, melyet az Élelmiszerbankon keresztül vesz át szervezetünk a rászorulók megsegítésére.

Foto: Bereczné Bősi Gizella

Forrás: Magyari Béla