Akcióba a szentesi polgárőrök a rendőrséggel közösen

2017.04.19 06:15
A biztonságra és a közlekedésre is figyeltek a polgárőrök a rendőrökkel közösen a húsvéti ünnepek alatt.

Az ünnepek alatt, illetve szinte a nap 24 órájában kiemelt figyelő-járőr szolgálatot teljesítettek a szentesi polgárőrök a város belterületén és a külterületeken és a tanyavilágban egyaránt. Az ünnepek alatt sokan elutaztak,  ezért fokozottan figyeltek a polgárőrök az üresen maradt lakóingatlanokra az állandó szolgálat megszervezésével is.

A Szentesi Rendőrkapitányság és a helyi polgárőr egyesület közös közlekedésrendészeti ellenőrzést is tartott 2017. április 14-a és 17-e között Szentesen és a külterületen is.

Az egyenruhások és a polgárőrök ellenőrzésének célja a közlekedésbiztonság javítása, fenntartása, az ittas vezetők kiszűrése, valamint a közterületen elkövetett bűncselekmények és szabálysértések megelőzése volt.

A közös akció során a rendőröknek a polgárőrök gépjármű rendszám felismerő készülékkel is segítettek, amely képes beazonosítani a közeledő, illetve a távolodó gépjárműveket - azonnal jelzi a kezelő felé ha valami nincs rendben ( pl. lejárt a műszaki vizsgája, kivonták a járművet a forgalomból, lopott a jármű, vagy nem került befizetésre a kötelező biztosítás, illetve a súlyadó ).  A teljesen automata készülék több esetben is riasztott,  a szükséges intézkedéseket a közös járőrszolgálatok megtették, – tájékoztatta honlapunkat Szabó Zoltán sajtóreferens.

Kép: Szabó Zoltán

Forrás: Magyari Béla