Akciópályázat felhívás és útmutató

2015.07.01 14:32

Az akciópályázat célja rövid kampányok vagy egyszeri megmozdulások, társadalmi akciók és közös fellépések szervezésének és lebonyolításának támogatása.

Olyan akció- és kampányötleteket várunk, amelyek a felhívásban szereplő területek valamelyikén jelentkező konkrét és aktuális problémákra hívják fel a figyelmet, embereket motiválnak az ezekkel kapcsolatos fellépésre, és hatékonyan járulnak hozzá a problémák megoldásához, a fennálló helyzet megváltoztatása, javítása érdekében.

Előnyben részesülnek a minél változatosabb, egyebek között modern online eszközöket alkalmazó kezdeményezések és/vagy a más módon kreatív, innovatív megoldások, melyek hatékonyságát a pályázó képes érvekkel alátámasztani. Előnyt jelent továbbá, ha az akció/kampány széles célcsoportokat szólít meg üzenetével, illetve új célcsoportokat képes elérni. Konferenciák, fesztiválok, táborok, évente és/vagy rendszeresen megrendezett események, túlnyomóan sport vagy kulturális, jótékonysági vagy közösségépítési célú rendezvények nem minősülnek akciónak a jelen pályázati felhívás értelmében.

Pályázatot benyújtani a felhívás megjelenésétől számítva folyamatosan lehet 2015 végéig, illetve a keret kimerüléséig. Az akció/kampány futamideje legfeljebb 12 hónap lehet, és 2016. április 30-ig mindenképpen le kell zárulnia.

 A Pályázat részletei IDE KATTINTVA érhető el.

Feltette: Magyari Béla