Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület és civilszervezetek közösen ápolják a hagyományokat

2013.01.22 13:57
Több mint 10 éve gondoltuk ki az akkor még Algyői Faluvédő Egyesület néven működő /ma már Polgárőr Szervezet/ és Herczeg József jelenlegi Polgármester úrral, hogy valami újat kellene alkotni karácsony tiszteletére. Ekkor építettük meg első alkalommal a Karácsonyi Betlehemet a templom melletti téren.

Kezdetben csak a Szent családot ábrázoló ember nagyságú bábuk kerültek a Kis Jézus jászola köré, a pásztorokkal és a három királyokkal, akiket élő állatok vettek körül. 
Ma már számos civil szervezet - /Algyői Nőegylet,  Ősgyeviek Baráti Köre,  Szőke Tisza Nyugdíjas Klub, Természetvédő Horgász Egyesület, Algyői Lovas Klub/ -  magán személyek és az Algyői GYEVIÉP Nonprofit Kft. dolgozói vesznek  részt a munkálatokban. Ebben az évben már az egyesületeket szimbolizáló ember, és állat figurák is kerültek a Betlehem köré.Ezek az alakok jelenítik meg a Betlehem előtt nézelődő "tömeget". A szentmise előtt a szegedi művészek karácsonyi műsora alatt az egyesület és az algyői Borbarátok egyesülete forralt borral kedveskedtek a nézőknek.
Amint a mellékelt képek bizonyítják, az összefogásnak ismét szép eredménye lett.
Köszönet minden segítő résztvevőnek! 
 
 Tudtuk meg Bai István Algyői faluvédő polgárőr egyesület elnökétől