Amikor életet is ment a polgárőr

2017.05.28 23:09

Fodor Sándor makói polgárőr munkáját nemrég belügyminisztériumi elismeréssel is értékelték. Két évtizede óvja a Maros-partiakat és értékeiket. Ez alatt az idő alatt már öngyilkosságra készülőt is megmentett. A Makói Polgárőr Egyesület vasárnap esti közgyűlésén többen is jutalmat kaptak.

Amikor életet is ment a polgárőr

A Makói Polgárőr Egyesület fontos partnere a város egyenruhás szervezeteinek. Tagjai minden fizetség nélkül, társadalmi munkában óvják a lakosokat és értékeiket. Elsősorban a rendőrség munkáját segítik, de emellett alig van olyan rendezvény Makón, melynek a biztosításában ne vennék ki a részüket.

Amikor életet is ment a polgárőr

Május elején együttműködési megállapodást írtak alá a makói önkormányzattal a polgárőrök. Ennek kapcsán 500 ezer forintos támogatást is kaptak a várostól. A pénzt nem csupán felszerelés, egyenruha vásárlására költik, hanem ebből fizetik azon járműveik tankolását, melyekkel járják mind a bel-, s mind a külterületet. Vasárnap este tartotta az egyesület a közgyűlését.

Amikor életet is ment a polgárőr

Az egyesület elnöke, Dobó István elsőként értékelte a tavalyi esztendőben végzett munkájukat. Ezt követően pedig az idei terveiket sorolta. Hogy pontosan mit is csnáltak 2016-ban.

 

Amikor életet is ment a polgárőr

Egy-egy polgárőr tevékenységét mindig is az vezérli, hogy másokon segíthessen. Így van ezzel Fodor Sándor is, aki az egyik alapítója a helyi polgárőrségnek. - Két évtizede szolgálok, ebből terméseztesen arra vagyok a legbüszkébb, mikor olyan ember életét mentettem meg, aki öngyilkos akart lenni - tudtuk meg tőle. Nemrég országosan is elismerték a munkáját, belügyminisztériumi jutalmat kapott.

 

 

Amikor életet is ment a polgárőr

Forrás: promenad.hu

Feltette: Magyari Béla