Autófeltörőt is tetten értek a ZsaruCarosok

2014.04.01 15:48
 A polgárőrökből és rendőrökből álló 8 csapat közel 25 ezer járművet ellenőrzött a ZsaruCar Szegedi Autóvadászat elnevezésű kiemelt közlekedési és közlekedésbiztonsági fokozott ellenőrzésen 2014. március 31-én.

Az egységek feladata az volt, hogy a ZsaruCar rendszámfelismerő rendszer használatával kiszűrjék a forgalomból a lopott, vagy egyéb bűncselekmény miatt körözött, a műszaki érvényesség nélkül közlekedő, valamint a forgalomból kivont gépjárműveket.
A rendőrök csak azokat az autókat állították meg, amelyeknél a rendszer találatot jelzett, így a forgalomban jogszerűen részt vevő, a szabályokat betartó sofőröket nem.
Az egységek összesen 24.395 járművet ellenőriztek. Közülük 11 ki volt tiltva a forgalomból, 10 pedig műszaki érvényesség nélkül közlekedett. Kettő esetben a gépjárművet vezető személy sohasem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.
A Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs III-as csapata a Sződliget Polgárőrséggel közösen 4 koszovói állampolgárt fogott el egy autóbuszon, akik illegálisan érkeztek Magyarország területére.
A Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs II-es csapata a Domaszéki Polgárőrséggel közösen - állampolgári jelzést követően - a bűncselekmény elkövetésétől számított 5 percen belül elfogta azt a férfit, aki előzőleg a szegedi Katona József utcában egy személyautót tört fel. A gyanúsított ruházatából előkerült a gépkocsiból eltulajdonított készpénz. Őt a nyomozók lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.
A Csongrádi Rendőrkapitányság és a Kecskeméti „Hírős” Polgárőr Egyesület közös csapata egy olyan járművet állított meg, amelynek rendszámát meghamisították. Később egy motorkerékpárost szűrtek ki a forgalomból, aki soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint a járművet a tulajdonos tudta nélkül használata. A Szegedi Rendőrkapitányságon ellenük is büntetőeljárás indult.
A járművezetőktől az elkövetett szabálysértések miatt 9 forgalmi engedélyt és 10 rendszámot vettek el az akcióban résztvevők.
A fokozott ellenőrzést a Kecskeméti „Hírős” Polgárőrség és a Csongrádi Rendőrkapitányság közös csapata „nyerte”. Második helyen a Sződligeti Polgárőrség, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs III-as csapata végzett, míg a harmadik helyet a Domaszéki Polgárőrség és a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs II-es csapata szerezte meg. Különdíjban részesült a Kecskeméti „Hírős” Polgárőrség és a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrős IV-es csapata, mivel az akció ideje alatt egy olyan gépjárművezetőt állítottak meg, akit már számtalan alkalommal tiltottak el a járművezetéstől, de ennek ellenére gépjárművel közlekedett. Őt a Szeged Rendőrkapitányság őrizetbe vette és gyorsított eljárásban az illetékes bíróság elé állítja.

Forrás Varga Pál/ Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Feltette Magyari Béla

 

Téma: Autófeltörőt is tetten értek a ZsaruCarosok

Nike Free Run 5.0 Pas Cher https://www.brickwallcomedy.com/

Stephencah | 2014.09.19


Gratuláció

Magyari Béla | 2014.04.01

Gratulálok az eredményhez, szép volt.

Új hozzászólás hozzáadása