Autópályán segítettek a Tarjáni polgárőrök

2014.02.04 11:18
Az M5-ös autópályán, bűncselekmény és baleset helyszínén segédkeztek a Szeged-Tarján Polgárőrség tagjai. Tájékoztatott bennünket Horváth S András Egyesületi elnök.
2014. február 3-a délután három óra körül, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, pár kilométerre a röszkei határátkelőtől egy görög férfi elsodort autójával egy őt igazoltatni szándékozó rendőrt.
Információk szerint az autós először megállt, majd a gázpedálra lépve elsodorta a rendőrkollégát, aki a szerencsének köszönhetőn könnyű sérülésekkel megúszta az incidenst. Miután erősítést kértek üldözni kezdték a gázolót, aki két kilométerrel arrébb a szalagkorlátnak ütközött autójával.
A baleset után az ámokfutó autóst őrizetbe vették és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. Eközben az autópálya érintett, Pestre vezető oldalát lezárták és a forgalmat az 5-ös útra terelték.
Ezután elkezdődhetett a több órán keresztül tartó helyszínelés, méghozzá két helyen is; ahol a sofőr elsodorta a rendőrt és, ahol a férfi balesetet szenvedett.
A Szeged-Tarján Polgárőrség három, szolgálatban lévő tagját is kihívták segíteni a két helyszínre, ahol helyszínbiztosítási, valamint hatósági tanúzási feladatot is kaptak. Három órát töltöttek a hidegben, a roncsok, a törmelékek és a villogó rendőrautókkal teli pályaszakaszon.
Miután aláírták a jegyzőkönyveket, mint hatósági tanúk újra megcsörrent a telefonjuk. Ismét a Rendőrkapitányságról keresték őket, a változatosság kedvéért megint hatósági tanúzás miatt. A helyszínt elhagyva azonnal a rendőrségre indultak. Ott már várták őket a nyomozók, egy megbilincselt férfi – akit hivatalos személy elleni erőszak, valamit közúti veszélyeztetés gyanúja miatt tartóztattak le – illetve egy görög tolmács…
A rendőrség megköszönte Horváth András, Kövecs Mihály és Saja Lőrinc polgárőröknek a helyszínen és a kapitányságon nyújtott segítséget.
A rendőrség este 21:20 után adta át újra a forgalomnak a sztráda lezárt részét.
Ez úton is jobbulást kívánunk a szolgálatteljesítés közben megsérült rendőrkollégának!
Forrás Magyari Béla Sajtóreferens

Téma: Autópályán segítettek a Tarjáni polgárőrök

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása