Az elmúlt évet értékelték a Szeged-Szőregi polgárőrök

2018.04.07 07:11

Évértékelő közgyűlést tartott a Szőregi Polgárőr Egyesület április 6.-án a helyi művelődési házban. A jó hangulatú esten jutott idő egy kis beszélgetésre, egy finom vacsorára is és arra, hogy a Szőregi Polgárőr Egyesület előtt álló feladatokat megbeszéljék.

 Huszti Zoltán az egyesület elnöke köszöntötte Batiz Istvánt, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökét és Berkes Ottót a Szőregi városrész részönkormányzat vezetőjét, Szeged Megyei Jogú Város önkormányzat képviselőjét és a meghívott vendégeket.

Ezek után a tavalyi évről, eredményekről, változásokról számolt be az elnök. Huszti Zoltán elmondta, hogy a polgárőr egyesület zökkenőmentesen működik, a rendőrséggel együttműködnek és a rendezvények biztosításában is helyt álltak.

Az elmúlt évben is arra törekedtek, hogy a városrész területén élők és az idelátogatók biztonságban érezzék magukat, különösen igaz ez a nagy hírnevű rózsafesztiválra, a kolbásztöltő versenyre, a hagyományőrző huszárnapokra, amelyre sokan idelátogattak. A rendezvények biztosításában vendégpolgárőrök is segítettek. Hozzátette, hogy célul tűzték ki, hogy a rájuk bízott feladatokat minden körülmények között szakszerűen, törvényesen hajtsák végre. A lakosság szubjektív biztonságérzetének fokozását, a közterületek rendjének fenntartását, a jogsértések visszaszorítását, a rendelkezésükre álló eszközökkel kívánják elérni.

Azt is megtudtuk, hogy az egyesület jó kapcsolatot ápol a Rendőrséggel, a Rész Önkormányzattal, a Megyei Polgárőr Szövetséggel, társszervekkel, és a civil szervezetekkel. Végül az elnök elmondta, hogy a múlt évben 2300 órát voltak szolgálatban önállóan és a rendőrséggel együttműködve.

 Batiz István hozzászólásában elmondta a Szőregi polgárőrök munkája jó színvonalú. A migráns áradat itt kevésbé érzékelhető a kerítés miatt, de Csanádpalota térségében sajnos megpróbálnak bejutni az ország területére. A polgárőrök a szolgálatuk alatt, a mélységben a rendőrséggel együttműködve segítenek felkutatni az illetéktelenül itt tartózkodó személyeket. Az elnök hozzátette tudja, hogy a polgárőrök sokat dolgoznak a szabadidejükben, amiért köszönet jár. Ezután köszönő oklevelet adott át nyolc fő polgárőrnek a közbiztonság és a bűnmegelőzés területén végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként. Emlék plakett és oklevél átadásával köszönte meg az elnök az egyesületnek az elmúlt évi munkáját.

Berkes Ottó önkormányzati képviselő hozzászólásából megtudtuk, hogy a polgárőrség munkájával a város meg van elégedve és mindig számíthat a polgárőrökre a rendezvények biztosításában. Kiemelte, hogy a szőregi rózsaünnepnek nagy hagyománya van a városrészben, amely sok látogatót vonz a településre. Hozzátette, hogy mindent meg tesz a polgárőrség támogatása érdekében, mert szükség van a munkájukra, így a jövőben is minden eszközzel segíti őket. Végül megköszönte a polgárőröknek az elmúlt évi munkájukat. Hozzátette, hogy ebben az évben is számít a polgárőrség munkájára.

Forrás és kép: Magyari Béla