Az érdem a polgárőröké

2014.02.23 14:28
Nagy elismerést kapott a polgárőrség azzal, hogy a rendészeti bizottág egyhangúlag fogadta el a polgárőrség beszámolójátA polgárőröké az érdem – mondta dr. Túrós András annak kapcsán, hogy az Országgyűlés Rendvédelmi Bizottsága egyhangú szavazattal határozatban köszönte meg polgárőrök munkáját.
 
 
 
Mint arról már beszámoltunk a Magyar Országgyűlés Honvédelmi és Rendvédelmi bizottsága határozatban köszönte meg a polgárőröknek az eddig végzett munkájukat. Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke hangsúlyozta, ez az elismerés a polgárőröknek szól. A törvények értelmében az OPSZ-nek minden évben be kell számolnia a bizottság előtt az előző évben végzett munkájáról, ám most a bizottság elnökének kérésére az elmúlt négy évet áttekintő beszámolót készített a polgárőrség. A bizottság tagjai közül tizennyolc országgyűlési képviselő vett részt az ülésen, mindegyik parlamenti párt képviseltette magát.
„Nagyon-nagy megelégedésünkre a legmagasabb szinten és nagy elismeréssel beszéltek a polgárőrség tevékenységéről – foglalta össze az OPSZ elnöke. Mint mondta – Köszönetüket és szó szerint mondom hálájukat fejezték ki a polgárőröknek azért az áldozatos munkáját, melyet a közbiztonság érdekében végeztek.”
A Bizottság úgy ítélte meg, hogy a köszönetnyilvánítást határozatba foglalja, amit kormánypárti és ellenzéki képviselők egyhangúlag fogadtak el.
Arra a kérdésre, miszerint a bizottság megfogalmazott-e valamilyen kérést, valamilyen változtatni valót a polgárőrökkel szemben, dr. Túrós András elmondta, hogy nem volt ilyen. Kiemelte. „Azt mondták, hogy folytassuk tovább azt a tevékenységünket amit megkezdtünk az elmúlt négy évben, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy valamennyi polgárőr aki  a polgárőrséget felvállalja, vagy az Országos Polgárőr Szövetséghez akar tartozni, azok ténylegesen hozzánk tartozzanak, és vigyázzunk a polgárőrség, a polgárőr mozgalom egységére". Konkrét elvárás nem került megfogalmazásra, és egyetértenek azokkal a célkitűzésekkel, amelyeket mi megfogalmaztunk.
Dr. Túrós András hangsúlyozta: "Ez az elismerés legfőképpen a polgárőröknek szól, amiért tisztelet és elismerés jár."

Forrás Rádióp

Feltette: Magyari Béla

Téma: Az érdem a polgárőröké

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása