Az OPSZ Elnöke Megállapodást kötött a vízüggyel és a közúttal

2013.04.26 21:28

Megállapodást írt alá a OPSZ elnökeMegállapodást írt alá a múlt héten dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatójával, illetve a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával.

 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatójával, Molnár Bélával írt alá együttműködési megállapodást az OPSZ elnöke 2013. április 19-én.

Mint megtudtuk, a megállapodás célja, hogy közösen előzzék meg a lakosságot és környezetet veszélyeztető árvíz, belvíz, a felszíni és a felszín alatti vizeket károsító szennyezésektől, valamint közösen védekezzenek ezek károsító hatásai ellen Mindezt úgy, hogy növeljék az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát.

Megállapodást kötött Molnár Béla az OVF főigazgatója dr. Túrós Andrással, az OPSZ elnökével (fotó: Sebestyén Jenő)Az együttműködés sikeres megvalósítása érdekében az Országos Vízügyi Főigazgatóság gondoskodik az együttműködésben aktívan résztvevő polgárőrök általános vízkár-elhárítási védekezési felkészítéséről. Árvíz-, belvíz- és vízminőség-védelmi kárelhárítási alapképzést, illetve igény szerint továbbképzéseket szervez.

Az Országos Polgárőr Szövetség pedig megyénként létrehoz egy 100-100 fős – a kiemelten veszélyeztetett megyékben 200 fős – vízkár elhárítására kiképzett, mozgósítható polgárőr egységet. A védekezési készültségen kívüli időszakban a rongálások, lopások megelőzése érdekében, ezen egységek folyamatos járőrözéssel segítséget nyújtanak a vízügyi létesítmények őrzésében, a vízfolyás- és csatornaszakaszok ellenőrzésében.

 

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. –vel is megállapodást kötött az Országos Polgárőr Szövetség.

Megállapodást kötött Mázsi Attila a Magyar Küzút ZRT vezérigazgatója dr. Túrós Andrással, az OPSZ elnökévelErdős Viktóriától az OPSZ sajtófőnökétől kaptuk a tájékoztatást, hogy a múlt héten megkötött együttműködésnek a célja, hogy a polgárőrök figyeljék és jelezzék az úthálózaton tapasztalható baleset- illetve közlekedésbiztonsági veszélyeket, az útburkolati hibákat, a táblák, útműtárgyak és a közlekedés biztonságát szolgáló egyéb eszközök, mit például a hófogóhálók, védművek rongálását, hiányát.

Mindezt úgy, hogy a polgárőröket a Magyar közút ösztönözze oly módon, hogy elismerő címet alapítanak, amelyet a legaktívabb polgárőröknek és polgárőr egyesületeknek adományoznak majd. Az együttműködési megállapodást dr. Túrós András az OPSZ elnöke valamint Mázsi Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója írta alá.

 

 

Forrás Lővinger Zoltán

feltette Magyari Béla