Az Ópusztaszeri polgárőrök is évet értékeltek

2014.03.19 19:25
Az elmúlt héten megtartotta évértékelő közgyűlését, az Opusztaszeri Polgárőr egyesület a faluházban.

Mucsi Antal az egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket és a megjelent polgárőröket valamint hozzátartozóikat. Már hagyománnyá vált az egyesületnél, hogy családias összejövetelt tartanak egy évben egyszer mikor számot adnak az elmúlt évben végzett munkájukról. Az elnök kiemelte, hogy két fővel nőt a létszámuk az elmúlt évben, így már tízen hárman  vigyázzák a község közbiztonságát. Fontosnak tarja, hogy a lakosság bizalmát is elnyerték, ezáltal igénylik a polgárőrség jelenlétét a faluban és a külterületen egyaránt. Elmondta még, hogy fontosnak tartja az önkormányzattal és a rendőrséggel való jó partneri kapcsolat ápolását is.
Ezután megemlítette, hogy nagy a tanyás terület és egy héten többször is járőröznek a külterületen, aminek a tanyán élők nagyon örülnek. Az elmúlt évben összesen több mint 11 ezer kilométert tettek meg autóval. Szerencsére a vállalkozók és az önkormányzat is támogatja az egyesület munkáját. Biztosították az Ópusztaszeri emlék parkban a rendezvényeket, az iskola környékén járőröztek és halottak napján, a temető környékén is jelen voltak. 52 esetben adtak jelzést a rendőrségnek. Három esetben eltűnt személy kutatásában vettek részt és 2338 órát voltak szolgálatban.
Szitár Ferenc Kisteleki rendőrkapitány kihangsúlyozta, hogy a polgárőrök sokat segítenek, midig számíthatnak rájuk. Megköszönte a munkájukat és a jövőben is számít a segítségükre.
Makra József polgármester megköszönte a polgárőrök lelkes munkáját, mint mondta a lakosság megítélése jó és ennek szívből örül. Megemlítette még, hogy ebben az évben a lehetőségeiknek megfelelően az önkormányzat anyagilag is támogatni fogja az egyesületet.
Batiz István megyei elnök ismertette a várható feladatokat, majd megköszönte a polgárőrök
múlt évi munkáját és emléklapot adott át az egyesület részére.

Forrás és kép Magyari Béla Sajtóreferens

Téma: Az Ópusztaszeri polgárőrök is évet értékeltek

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása