Az utóbbi időkben elszaporodtak a falvakban, zárt kertekben a disznóvágás utáni húslopások. Érdemes figyelni az értékekre, hogy ne a rossz szándékú embereknek élvezzék munkánk eredményét

2012.12.28 10:09

 

 

Az utóbbi időkben elszaporodtak a falvakban, zártkertekben a disznóvágás utáni húslopások. Érdemes figyelni az értékekre, hogy ne a rossz szándékú embereknek élvezzék munkánk eredményét.

 

Itt az év vége, ami azt jelenti, hogy a falakban eljött a disznóvágások és füstölések szezonja. Szomorú tapasztalat, hogy ebben az időszakban megnövekszik az ezzel összefüggő bűnesetek száma is. Előfordul, hogy a tolvajok az élő állatot már az ólból viszik el, de a bűnözők nagy része úgy véli, hogy sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a már feldolgozott terméket elvinni a füstölőkből, tárolókból.

A rendőrségi szakemberek tapasztalata szerint az elkövetők nem szeretik a gondosan zárt ajtókat, ablakokat, hiszen azok nyitásával zajt keltenek, amivel magukra vonják a figyelmet. Sokkal jobban kedvelik azokat a helyeket, ahová könnyedén bejuthatnak, mert nyitva az ajtó, nincs riasztó, vagy házőrző kutya.

  Megyei Polgárőr Szövetsége elnöke ezúton is felhívja a lakosság, a tanyán,a zárt kertekben élők és tulajdonosok figyelmét, hogy mindig tartsák zárva az ólakat, melléképületeket, tárolókat, húsfüstölő helyiségeket, nem feleslegesen kidobott pénz a jó minőségű zárakkal történő ellátásuk sem. Javasolja, hogy szereltessenek az udvarra mozgásérzékelő lámpát, hiszen a tolvajok sötétben szeretnek „dolgozni”, a lámpa fénye zavarja őket, jelenlétükre figyelmeztet.

Egész évben fontos a szomszédokkal való jó viszony ápolása, így télen is meg van ennek az aktualitása.  Érdemes a szomszédokkal összefogni, odafigyelni egymás házára, értékeire, biztonságára.