Baksi falunapok polgárőr biztosítással

2018.08.01 21:18

 A Baksi falunap 2018. július 26-28-án immáron 23. alkalommal került megrendezésre.

Lép János a polgárőrség elnöke elmondta, hogy a két napos rendezvény beharangozója egy nem mindennapi kezdeményezés volt Tiszakálmámfalva testvértelepülés delegációja részéről. A Szerbia területén élő vajdasági magyar testvéreink július 26-án hajnalban indultak kerékpárral útnak, hogy Baksra hozzák a szeretet lángját. A 190 km-es táv utolsó kilométereire szerveztünk a helyi polgárőrök aktív bevonásával egy Baks-Ópusztaszer- Baks útvonalas kerékpárutat, melyen közel félszáz ember vett részt. Majd így folytatta, másnap július 27-én 18 órától vette kezdetét a rendezvénysorozat. Ezen a napon a kisteleki és balástyai polgárőrökkel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően 7 fő polgárőr adott szolgálatot a település közbiztonságáért.

Július 28-án 10.30 órakor a majori kapuban került sor a 6 méteres világító kereszt átadására, szentelésére. A rendezvény helyszíne közlekedés, forgalom szempontjából fokozott felügyeletet igényelt, lévén, hogy a Baks-Ópusztaszer- Csanytelek-Mindszent kereszteződés által kialakított háromszögben áll a kereszt. A biztosítást szintén a kisteleki kollégákkal oldottuk meg 3 fővel. Ezt követően egymással egy időben zajló rendezvényeken álltak helyt polgárőreink. A futballpályán, a templomnál és a Faluház körüli park egész területén adtak szolgálatot a rendezvény végéig, mondta az elnök.

 Örömteli esemény volt a baksi polgárőrök számára a szombaton 16 órakor történő tűzoltó autó átadás, melyen Baks település egy Balástya által korábban  használt tűzoltó autót vehetett át. A rendezvény vendégei között köszöntötték Batíz Istvánt a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökét is.

A szövetség elnöke ünnepi beszédében méltatta a helyi polgárőr szolgálat önkéntes tűzoltósággal történő bővülését. Reményét fejezte ki azért, hogy a tűzoltó autónak Bakson is csak készenlétben kelljen állnia, s ne kerüljön sor riasztásra.

A tűzoltóautót a Baksi Önkéntes Tűzoltó és  Polgárőr Egyesület gondjaira bízta Búza Zsolt polgármester úr.

Kép: Lép János

Forrás: Magyari Béla