Ballagást biztosítottak Szegeden a polgárőrök

2014.05.19 19:50
A Szegedi Egyetemen végzős orvostanhallgatók ballagását biztosították a Szeged-Belvárosi és Tarjáni Polgárőrök május 17-én.
A Szegedi Rendőrkapitányság kérte fel a polgárőröket, hogy útzárással és forgalomtereléssel segítség a biztosításban részt vevő rendőrök munkáját. A ballagás miatt a Klinikák környéki utcákat a menet idejére teljesen le kellett zárni, hogy biztosítsák a több száz ember, köztük végzősök, szülők, rokonok, barátok biztonságos és zavartalan vonulását.
"Percekre meg kellett állítani a forgalmat, míg a rendezvény minden résztvevője biztonságosan át nem ért a Klinikától az egyetemi könyvtárig. Az út nem volt hosszú, viszont egy forgalmas villamos utat, valamint egy trolibusz útvonalat is érintett. Szerencsére minden közlekedő türelmes volt, így semmi probléma nem volt, még egy dudaszót sem lehetett hallani". Mondta el Csőke Zsolt, a Belvárosi Polgárőr Egyesület elnöke.
A biztosításban résztvevő rendőrök, illetve a rendezvény szervezői megköszönték a segítséget Csőke Zsolt és Vadas László Belvárosi polgárőröknek, továbbá Dénes István és Saja Lőrinc Tarjáni polgárőröknek.
Forrás Magyari Béla