Bepillantás az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület életébe

2014.08.27 20:03
Az áprilisi Algyői Falunapok óta eddig eltelt időszak esemény dúsan telt az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület életében. Heti 2, 3 alkalommal végzett figyelő-járőr szolgálatok mellett, melyet gyakran a helyi KMB – vel végzünk, minden hónapban külön feladatok, civil szervezetek felkérései adnak teendőt tagjainknak.
Néhány esemény a teljesség igénye nélkül
2014. május 25.
Minden évben ezen a napon megrendezésre kerül az Algyői Szabadidő központ területén a Hősök napja, Családi Gyermeknap. Ezen a napon emlékezünk meg településünk hős veterán katonáiról, repülőseiről, megkoszorúzzuk emléktáblájukat.
Algyő ifjú polgárainak gyermek műsorokkal, játszó házakkal, különböző meglepetésekkel kedveskednek a szervezők. A rendezvény előestéjén őrző – védő feladatot látunk el, éjszaka vigyázzuk a kitelepített sátrakat, büfé felszereléseket. Napközben feladatunk a forgalom irányítása, a parkolás segítése, ill a közrend, közbiztonság felügyelete.
 
 
2014. május 30.
Gulyás Sándor csoportvezető polgárőr társunk megmentette egy algyői lakos életét. A férfi ittasan érkezett a polgárőr háza elé, aki éppen kint tartózkodott a garázsában.  Arra lett figyelmes, hogy már messziről kiabál valaki „segítség – segítség”! Az utcára lépve látta, hogy a legyengült férfi nadrágja szárából folyik a vér. Gyorsan leültette, szorító kötést alkalmazott a vérzés csillapítására, és azonnal értesítette a mentőket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a Traumatológiára szállították. Megállapították, hogy a gyors segítség nélkül a férfi elvérezhetett volna.
Algyői Civil Szervezetek felkérései
2014.június 28.
„Kerékpárral a mellrák ellen”kerékpár túrát szervezett az Algyői Nőegylet, melynek biztonságos lebonyolításához kértek segítséget. A helyi körzetmegbízott Horváth Zoltán rendőr ftm. rendőrautóval felvezette a kerékpárosokat, mi pedig saját gépkocsinkkal zártuk a sort. 
 2014. július 16.
Az algyői könyvtár gyermekeknek szervezett nyári tábor foglalkozása keretében kerékpár túrát szervezett az Atkai Holtághoz a Tisza töltésen. A résztvevőknek át kellett kelni a nagy forgalmú 47- s úton melyhez polgárőreink segítségét kérték, akik a forgalom irányításával biztosították a balesetmentes áthaladást, illetve a veszélyes töltésen való közlekedést.
2014. augusztus 8, 9, 10, 11.
„Algyői Lovas Napok”Az Algyői Lovas Klub minden évben egyesületünket kéri fel a rendezvény előestéjétől az éjszakai őrzésekre, illetve a rendezvények egész napos biztosítására. Segítünk a rendezvényekre érkező versenyzőknek a lovas kocsik „beparkolásába”, a versenylovak elhelyezésében. A mi feladatunk a rendezvényre gépkocsival érkezők parkolásának irányítása, közrend, közbiztonság fenntartása.
2014. augusztus 15.
Algyő és Sándorfalva Önkormányzatai és Civil szervezetei közös megemlékezést szerveztek a Szaporhegyi Keresztnél. A Gyevi Art Kulturális Egyesület felkérésének eleget téve biztosítottuk a rendezvényt és részt vettünk az ünnepségen, melyen kulturális műsorral emlékeztek meg az első közös tanyasi iskoláról.
2014. augusztus 16.
„Miénk a tér”zenés, táncos, irodalmi kavalkád
A rendezvényen mindenki megmutathatja művészi hajlamait. Elmondhatja a saját, ill. kedvenc költője verseit, nótázhat, táncolhat kedvére.
A Gyevi Art Kulturális Egyesület és az algyői Faluház felkérésének eleget téve biztosítottuk a rendezvény zavartalan lebonyolítását.
Egyéb feladatok
2014. augusztus 01.
Közös szolgálat az algyői körzetimegbízotakkal, Horváth Zoltán és Mihalkovics János rendőr főtörzsőrmesterekkel, melynek során ellenőrizték a kerékpárosok kerékpárjainak felszereltségét. A „Látni és látszani” programunkban vállaltaknak megfelelően a világítás nélkül közlekedő kerékpárosokat világító szettekkel ajándékoztuk meg.
 
Forrás és kép :Bai Istvánné titkár
Feltette Magyari Béla