Beszámoló és tisztújítás Alsóvároson

2016.09.22 07:02

A Szeged Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület 2016.szeptember 20-án beszámoló és tisztújító közgyűlést tartott.

Sándor János elnök beszámolt az első féléves munkáról, amit az egyesület végzett. Elmondta, hogy az egyesület majdnem mindennapos valós szolgálat során több esetben fontos információval látta el a városi rendőrkapitányságot és a határrendészeti központot. A rendőrkapitányság részéről írásban felkért rendezvények döntő többségében az egyesület tagjai biztosítási feladatot láttak el. Szinte folyamatos volt a rendőrséggel a közös járőrszolgálat.

A Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program végrehajtásában is jelentős segítséget nyújtott az egyesület. A rendőrséggel közösen Szeged választókerületi lakóközösségének folyamatosan bemutatták a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programot. A mindennapi szolgálatoknak köszönhetően nőtt a városrész polgárainak szubjektív biztonságérzete.

Az egyesület vezetősége aktív toborzó jellegű munkája eredménye lett, hogy egyre több fiatal kapcsolódik be a mindennapi polgárőri munkába.

Taglétszámuk elérte a 43 főt. Az első félévben az egy főre jutó szolgálati óra 55 volt. Összeessen szolgálati és magán gépjárművel 17 ezer kilométert tettek meg. Az elnök megemlítette, hogy gazdálkodásuk stabilnak mondható, hisz 1,2 millió forinttal gazdálkodnak.

Végül Sándor János elnök megköszönte a tagságnak a bizalmat és vezető társai nevében lemondott. Ezután következett a tisztújítás, ahol a tagság újra választotta az elnökséget. Újra bizalmat kapott négy évre, így elnök maradt:Sándor János, elnökhelyettes: Kinyó Pál,titkár:Tóth Imre lett.

A felügyelő bizottságot is újra választották, így bizalmat kapott, Dominik Sándor elnök,  tagok:Benkó László és Kalocsay Zoltán lett.

Ezt követően módosította a közgyűlés az alapszabályt is.

Fotó és forrás Magyari Béla