Beszámoló és tisztújító polgárőr közgyűlés Tömörkényen

2013.04.15 19:11

  A Tömörkényi Polgárőr Egyesület április 13-án tartotta éves beszámoló és tisztújító közgyűlését, amelyen Góg István egyesületi elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és polgárőr tagokat.

A közgyűlésen megjelent Batiz István megyei szövetség elnöke, dr. Konc József Csongrád Városi Rendőrkapitányság vezetője, Bánfi Sándor polgármester úr, Varga Tibor úr Csanyteleki rendőrőrs parancsnoka és a szomszédos községek polgárőr egyesület képviselői .

Beszámolójában mindenekelőtt leszögezte: a 2012. évi szolgálati teljesítmények azt igazolják, hogy az egyesület jól látta el feladatait, amelyért mindenki köszönetet érdemel. A lakosság is bizalommal fordul a polgárőrséghez. Elmondta még, hogy folyamatos járőrözés hajtanak végre a halastó környékén Szolgálati idejük alatt bűncselekmény nem volt. Költségeinek csökkentése érdekében rákényszerültek a kerékpáros szolgálatra, melynek voltak előnyei és hátrányai is. (költségkímélő, ugyanakkor kevésbé hatékony)

Az elmúlt esztendőben 230 alkalommal voltak szolgálatban, 2072 óra szolgálatot láttak el. 190 alkalommal gépkocsival, míg 40 alkalommal gyalogosan, illetve kerékpárral. Rendőrrel közös szolgálatban 367 órát teljesítettek. Ebből 279 órát bűnmegelőzési, míg 88 órát közlekedési feladatkörben láttak el. 

Az egyesület elnöke felhívta a jelenlévők figyelmét arra is, hogy a Polgárőr törvény előírja az igazolványok cseréjét is, amelyek mielőbbi elkészíttetésére kérte a tagságot.

A továbbiakban elhangzott,  rendezvények  biztosításában szintén aktívan részt vettek az egyesület tagjai.

A polgárőrök a forgalomirányításba is bekapcsolódtak, így az iskola környékén, valamint halottak napja alkalmából -  három napon keresztül – segítették  az autósok és a gyalogosok biztonságos közlekedését.

Góg István kiemelte: a lakosság sokszor a polgárőrségtől várja a segítséget. A járőrözendő területük azonban túl nagy, ide tartozik a tanyavilág, a mezőgazdasági területek jelentek kiemelt feladatot.

A 2013. évi feladatokról szólva a jelenlévők megtudták, hogy az hasonló a 2012 évihez, a legfontosabb, hogy aktívan közreműködjenek a közrend és a közbiztonság további javításában.  Továbbra is fő célkitűzésünknek tekintik a közrend, közbiztonság védelmét, az állampolgárok biztonságérzetének javítását, a rendőrség munkájának segítését.

Ezután a tisztújítás következett és régi vezetés kapott újból négyére bizalmat, így Góg István lett az elnök.

 

Batiz István megyei elnök hozzászólásában kiemelte, hogy az egyesület jól végezte feladatait az elmúlt évben. Gratulált a az újabb megbízatáshoz és sok sikert kívánt.

Bánfi Sándor polgármester kiemelte nagy szükség van a polgárőrsére ugyan szerény lehetőségük van a támogatásra, de az elmúlt évihez hasonló támogatást tudnak biztosítani. Gratulált az új vezetésnek és meg köszönte a polgárőrök elmúlt évi munkáját.

Dr. Konc József rendőrkapitány kiemelte hozzászólásában, hogy a polgárőrség működése óta folyamatosan csökkent a bűncselekmények száma, Sőt a 2012-ben az előző évihez képest 10%-ot meghaladó mértékben csökkent a bűncselekmények száma Tömörkényen és ez köszönhető a polgárőrség hatékony működésének. Gratulált az újra választásához a vezetésnek, megköszönte a 2012 munkát és a jövőben is számít a polgárőrökre.

A közgyűlés zárásaként a támogatók jóvoltából közös vacsora volt, a családtagokkal és a vendégekkel.

Tömőrkény polgárőr közgyűlés fotóalbuma 2013.04.13

Forrás Magyari Béla

 

 

Téma: Beszámoló és tisztújító polgárőr közgyűlés Tömörkényen

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása