Beszámoló kőgyűlést tartottak a Szőregi polgárőrök

2013.04.06 21:01

2013 április  6 - án 17.00-kor tartotta a Szőregi Polgárőr Egyesület a 2012-es évzáró közgyűlését, a Szőregen a Faluházban Házban.

Huszti Zoltán egyesületi elnök köszöntötte a megjelent vendégeket  és a megjelent polgárőröket. Vendégek voltak Batiz István megyei szövetség elnöke, Rózsavölgyi József Szőregi városrész önkormányzati képviselő, Éberhárd Gábor a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség parancsnoka, Dr Várhegyi Tamás parancsnok helyettes .
 Huszti Zoltán elnök a vendégek köszöntése után ismertette beszámolóját az egyesület 2012 évi munkájáról, kihangsúlyozta, hogy szerves része vagyunk az Országos Polgárőr Szövetségnek ezen belül a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének is.

 2012 év augusztus hónapban a szegedi Törvényszék jogerős határozatban első körben fogadta el alapszabályunk módosítását.. Alapszabályunkból adódóan elsődleges a településünk közbiztonságának megóvása, erősítése, intézmények, gazdasági egységek a magántulajdon védelme, és a lakosság szolgálatában igyekszünk a vállalt feladatokat végezni.  Jó kapcsolatunk van a lakossággal, intézményekkel és más civil szervezetekkel, valamint a Szegedi önkormányzattal és a helyi részönkormányzat vezetőjével is.

Együttműködési megállapodásunk van a a Csongrád Megyei Rendőr Főkapitánysággal ezen belül a a Szegedi Rendőr Főkapitánysághoz tartozó Újszegedi Rendőrőrssel is.

Az elmúlt év során  a  jelzésadással segítették a rendőrség munkáját.
Létszámunk optimális, technikai ellátottságunk megfelelő, a ruházati ellátottságunk folyamatosan fejlődő.
Az elmúlt évben 250 ezer forintot nyert a polgárőrség a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetségtől  működési célra és város is támogatta az egyesületet.
A Szőregi Polgárőr Egyesület anyagi helyzete jónak mondható, a pályázati lehetőségeket igyekeznek kihasználni.

 Az elmúlt esztendőben a  szolgálat 132 esetben összesen 1592 órát tett ki.  A rendőrséggel való közös járőrözések 160 óra, az akciók a 2012-ben megkötött együttműködési megállapodás alapján valósultak meg.  
Az elnök meghatározta a 2013-as év legfontosabb feladatait.

Éberhárd Gábor alezredes  Kiemelte, hogy sokat segítettek a polgárőrök a migránsok lehetséges tartózkodási helyének felderítésében jelzés adásával. A jövőben is hasonló segítséget kér a polgárőröktől. Azt kérte a polgárőröktől, hogy építsék be a járőr útvonalukba a kocsmákat,büféket, éttermeket, boltokat és ha idegeneket látnak, azt jelezzék feléjük. Megköszönte a munkájukat és sok sikert kívánt.

Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő kihangsúlyozta a településnek nagy szüksége van polgárőrségre megköszönve az elmúlt évben végzett tevékenységet. A Szegedi önkormányzat az idén is támogatja a polgárőr szervezeteket, így a Szőregi polgárőr egyesületet is. A jövőben is számít a munkájukra és megköszönte az elmúlt évi munkájukat.

 

 

 

Batiz István megyei elnök kihangsúlyozta rendkívül fontos szerepe van a déli határszakaszon a polgárőrségnek a határsértők felkutatásában, ez itt kiemelt feladatnak számít.  Megköszönte az elmúlt év munkáját és ismertette a 2013 év főbb feladatait.

Forrás Magyari Béla

 

 

Téma: Beszámoló kőgyűlést tartottak a Szőregi polgárőrök

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása