Beszámoló közgyűlés Bordányban

2015.02.09 21:26
A Bordányi Polgárőr Egyesület február 7.-én tartotta éves beszámoló közgyűlését a helyi művelődési házban.

Gyuris Ernő elnök köszöntötte a megjelenteteket. Meghívottként részt vett a közgyűlésen Tanács Gábor polgármester úr, Batiz István a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, és a rendőrség képviselői.
Gyuris Ernő elnök beszámolt az egyesület 2014 évi munkájáról és az egyesület pénzügyi zárásának alakulásáról. Beszámolójában külön kiemelte, hogy a tanyai lakosság biztonságérzetének javítása, és a külterületi bűnözés visszaszorítása érdekében szükségessé vált a tanyaőrség megszervezése a polgárőr egyesületen belül. A község külterületén, négy helyen alakítottunk ki riasztási pontot, melyhez 1-1 db mobil telefont biztosítottunk. A kerékpáros járőrszolgálat bevezetésével sikerült visszaszorítani a diszkós fiatalok által elkövetett rongálások számát. Általában az éjszakai órákban járőrözünk heti 35-40 órában, 400-450 km-t megtéve a szolgálati gépkocsival.
Ezután Batiz István elnök megköszönte az egyesület tagjainak éves munkáját és
az egyesületi tagok részére okleveleket adott át:
         1 fő részére 15 éves szolgálatért,
         3 fő részére 10 éves szolgálatért és
         6 fő részére 5 éves szolgálatért.
Több éves kiemelkedő munkája elismeréseként az egyesülettől év polgárőre kitüntetést kapott Sándor Ferenc alapító tagunk, tájékoztatta honlapunkat Gyuris Ernő elnök
Forrás: Magyari Béla
Kép: Gyuris Ernő