Beszámoló közgyűlés Tápén

2013.03.05 05:25
 
A Tápéi Polgárőr Egyesület március 1-én tartotta éves beszámoló közgyűlését, amelyen Tóth Zoltánné egyesületi elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és polgárőr tagokat. A közgyűlésen megjelent Batiz István megyei szövetség elnök.
Beszámolójában mindenekelőtt leszögezte: a 2012. évi szolgálati teljesítmények azt igazolják, hogy az egyesület jól látta el feladatait, amelyért mindenki köszönetet érdemel. A lakosság is bizalommal fordul a polgárőrséghez.
Az elmúlt esztendőben a rendőrséggel közös szolgálat 62 esetben összesen 988 órát tett ki. Önállóan pedig 800 alkalommal, összesen 10.262 órában láttak el szolgálatot a tápéi önkéntesek. A rendőrséggel való közös járőrözések, akciók a 2012-ben megkötött együttműködési megállapodás alapján valósultak meg.  
Az egyesület elnöke felhívta a jelenlévők figyelmét arra is, hogy a Polgárőr törvény előírja az igazolványok cseréjét is, amelyek mielőbbi elkészíttetésére kérte a tagságot.
A továbbiakban elhangzott, hogy a tápéi és a petőfitelepi  rendezvények  biztosításában szintén aktívan részt vettek az egyesület aktivistái. A falunapi programban alsó és felső tagozatos általános iskolások részére kerékpáros ügyességi vetélkedőt szerveztek. A jó hangulatú programon mintegy 80 diák vett részt, és közülük a legügyesebb egy kerékpárt kapott jutalmul.
A polgárőrök a forgalomirányításba is bekapcsolódtak, így a tápéi és a pajori búcsún, valamint halottak napja alkalmából -  három napon keresztül – segítették  az autósok és a gyalogosok biztonságos közlekedését.
A  Tápéi réten  január – február hónapban a nagy havazás okozott gondot, de a tanyai csoportba tartozó polgárőrök megoldották a nehéz feladatot. Néha még Lada Nivával sem tudtak közlekedni, ilyenkor az egyik polgárőr a saját traktorával ment ki a tanyákon élőkhöz.
A szolgálatot teljesítő polgárőrök éberségét igazolja, hogy a Tápéi réten vastolvajokat értek tetten, akiket a rendőrség kiérkezéséig visszatartottak.
Tóth Zoltánné kiemelte: a lakosság sokszor a polgárőrségtől várja a segítséget. A járőrözendő területük azonban túl nagy, Tápé városrész mellett a tanyavilág, Petőfitelep, az üdülők és kiskertek, az erdő és a mezőgazdasági területek jelentek kiemelt feladatot.
Az elnök beszámolója végén azt is elmondta, hogy  a 2012. évben módosított egyesületi és civil törvény szerint minden év május 31-ig el kell küldeni a Fővárosi Bíróságnak az éves beszámolót és mérleget, amelyre sor is került. 
A 2013. évi feladatokról szólva a jelenlévők megtudták, hogy az hasonló a 2012 évihez, a legfontosabb, hogy aktívan közreműködjenek a közrend és a közbiztonság további javításában. 

 

Forrás Magyari Béla

Téma: Beszámoló közgyűlés Tápén

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása