Betöréses lopás elkerülése érdekében mit tehetünk?

2013.01.06 18:20

nyomtat

 
- Szereltessen több ponton záródó ajtót, mely megfelelő mechanikai szilárdsággal bír!

- Amennyiben anyagi lehetőségei megengedik, egészítse ki a lakás védelmét egy elektromos érzékelő-riasztó berendezéssel, mely a nap 24 órájában jelzést ad esetlegesen valamely vagyonvédelmi cég felügyeleti pontjára!

- A bejárati ajtóra és a névtáblára célszerű csak a vezetéknevünket kiírni. Ezzel megelőzhető, hogy a potenciális bűnözők rájöhessenek, hogy egyedül álló nővel van dolguk!

- Olyan helyen szerezze be a vagyonvédelmi eszközöket, ahol szakszerű tanácsadást kap!

- Ne nyisson ajtót éjszaka ha bármilyen zajt hall, inkább hívja a RENDŐRSÉGET! (telefonszám: 107)

- Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt!

- Jelentősebb értéktárgyairól (ékszer, műtárgy, műszaki cikkek stb.) készítsen házileltárt, feltüntetve azok egyedi jellemzőit, leírását, azonosítási számát stb! A leltárt ne rakja látható, könnyen megtalálható helyre!

- Téves kapcsolásra hivatkozó telefonáló esetén mindig kérdezzünk rá, hogy milyen számot tárcsázott. Soha nem valljuk be senkinek, hogy egyedül vagyunk, és ne áruljunk el magunkról semmit idegeneknek.

- Ha észlelte hogy sérelmére betörés történt, azonnal értesítse a rendőrséget, ne várjon reggelig, a helyszínt ne járkálja össze, ne változtassa meg, mert a nyomok rögzítését ez nagyban megnehezíti!