Betyárosan bringáztak Balástyán

2013.10.11 19:58
Betyár napot tartottak a balástyai általános iskolában, ahol a legügyesebbek kerékpáros igazolványt is kaptak.
Az egész napos programot a Balástyai Polgárőr Egyesület és a Kisteleki Rendőrkapitányság közös közlekedésbiztonsági rendezvénye is színesítette.

Immár több mint tíz éve az iskolakezdéskor a gyalogátkelőhelyen látjuk, hogyan közlekedik a gyerek, látjuk, hogyan közlekedik a felnőtt, látjuk, hogy az autósok, gépjárművezetők hogyan közlekednek, s látjuk a hibákat is – tájékoztatta portálunknak Dékány Péter, a Balástyai Polgárőr Egyesület vezetője.

Úgy gondolkodtunk, hogy érdemes lépni ilyen téren is. Jött egy pályázati lehetőség, s annak segítségével lehetőségünk nyílt az iskolában megrendezett Betyár nap részeként a Bence közlekedik című közlekedésbiztonsági programot bemutatni az iskolásoknak. A képkiállítás anyaga a közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókat ismerteti meg a gyerekekkel.
Természetesen nem csak a képkiállítással, hanem gyakorlati ismeretekkel és játékos vetélkedővel is vártuk a gyerekeket a Kisteleki Rendőrkapitányság jóvoltából.  Nekik is köszönhető, hogy a rendezvényünk ilyen szép kerek programmá sikeredett, ezért ezúton is szeretném megköszönni a Kisteleki Rendőrkapitányság vezetéséneknek és dolgozóinak a segítségét – mondta el Dékány Péter, a Balástyai Polgárőr Egyesület vezetője.
A Kisteleki Rendőrkapitányság a balástyai Betyár napon a szuperbringa program keretében a kerékpárok ellenőrzését végezte el. Akinek a kerékpárja megfelelt az előírásoknak, jogszabályoknak, azokat szuperbringás matricával jutalmaztuk. Akiknek kerékpárjaikon hiányosságot tapasztaltunk, azoknak szuperbringa füzetet ajándékoztunk, melyben hasznos tanácsok vannak a kerékpározással kapcsolatban és annak felszereléséről.

Ezen kívül egy elméleti és kerékpáros ügyességi részből álló versenyt bonyolítottunk le a gyerekeknek. A két feladat alapján a tíz legeredményesebb diák kerékpáros igazolványt vehetett át eredményhirdetéskor – tudtuk meg Sejben Győzőtől, a Kisteleki Rendőrkapitányság rendészeti osztályának vezetőjétől, aki azt is elmondta, hogy nagyon örülnek mindig annak, ha ilyen jellegű rendezvényeken részt tudnak venni.
A szuperbringa-programot egyébként legkésőbb tavasszal megismétlik, és reméli, hogy akkor sokkal több matricát tudnak majd kiosztani a hiánytalanul felszerelt kerékpárok tulajdonosainak.

Forrás: kistelekjaras.hu

Feltette Magyari Béla

 

Téma: Betyárosan bringáztak Balástyán

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása