Bevetés-irányító központot hoz létre az Országos Polgárőr Szövetség.

2013.04.11 17:55
Jövőre egymilliárd forintra emelkedik a polgárőrség támogatása, ez minőségi változást és hatékonyabb működést eredményezhet – mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

 

Túrós András kiemelte: a polgárőrség ma már nem amatőr egyesületek összessége, egyre inkább profi módon végzik tevékenységüket.
Kifejtette: bár önkéntes civil szervezetről van szó, tagjaik felelősséget éreznek az adott település közbiztonságával, a lakosság biztonságérzetével kapcsolatban. Meghirdetett programjaik célja, hogy a polgárőrszolgálat folyamatos legyen, és az ország valamennyi településén rendőrségi, illetve polgárőrjelenlétet biztosítsanak – hangsúlyozta.
Az elmúlt évek közvetlen tapasztalatai szerint javult az ország közbiztonsága – mondta Túrós András, aki szerint ennek oka, hogy a rendőrség intézkedései kézzelfoghatóak, a helyi lakosság és a rendőrség között párbeszéd alakult ki és jelentős szigorítás történt a felelősségre vonásban tekintetében is, aminek általános megelőző hatása érezhető.
A szervezet elnöke kitért arra is, hogy csak azok a polgárőr egyesületek tevékenykedhetnek az országban, amelyeknek együttműködnek a rendőrséggel, illetve tagjai az országos szervezetnek. Ez jelentős változás, megszűntek a szabadcsapatok, amelyek guruló akció formájában próbáltak bűnmegelőzést végezni – fogalmazott.
A március közepi hóhelyzetben 6500 polgárőr vett részt a mentésben, vagy látott el speciális szolgálatot – mondta az OPSZ elnöke, hozzátéve azt is: a tervek szerint fél éven belül „kvázi bevetés-irányító” központot hoznak létre, amely a hatékony szervezést segíti majd.

Forrás Kossuth Rádió 180 perc

Feltette Magyari Béla

Téma: Bevetés-irányító központot hoz létre az Országos Polgárőr Szövetség.

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása