Bűnmegelőzési napok polgárőr közreműködéssel 2014. okt.20-22.

2014.10.21 20:00

A szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskolában hagyománya van a projektnapok, projekthetek lebonyolításának.

Úgy gondoljuk, hogy a megélt, megtapasztalt élmény jobban megmarad, és mélyebben rögzül, mint a szokványos tanórákon átadott elméleti tudás. Azt szeretnénk, ha tanárok és diákok együtt járhatnánk körbe azokat a veszélyeket, amelyek a mindennapi életünkben leselkedhetnek ránk.

Ezen a szerteágazó és ingoványos területen a

speciálisan kiképzett kollégái válnak idegenvezetőinkké.

A projekt címe: „BÁRMIT TESZÜNK, GONDOLJUNK A KÖVETKEZMÉNYEKRE IS!”

            A rendezvény 23 osztály diákjait érintve forgószínpadszerűen zajlott hétfőn és kedden, majd szerdán zárul a projekttermékek bemutatásával és az eredményhirdetéssel.

A fontosabb helyszínek és tevékenységek a következők voltak:

-A Tápai Aulában  a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Szeged Bűnmegelőzési Osztálya 12 plakátot mutat be, valamint ugyanitt megtekinthetők a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola által biztosított rendőri felszerelések, fegyverek, reprezentációs anyagok, szórólapok, tájékoztató füzetek.

-A Móra Tornateremben és udvaron  a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság segítségével egy statikus kiállítást tekinthetnek meg: ruhák, védőruhák, sisakok, tűzoltó autó, valamint a Vörös Kereszt és a Vizimentők bevonásával egy mentés szemtanúi is lehettek a diákok

-A Tápai Tornateremben a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a  Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület  segítségével ügyességi vetélkedők, KRESZ TOTO, kerékpáros ügyességi pálya, részeg szemüveges feladatok, mobil játszóház feladatai várták a résztvevőket.

  • A kijelölt termekben Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a  Szegedi Rendőrkapitányság segítségével bűnmegelőzési kisfilmet néznek meg az osztályok, majd megbeszélték a megtekintett történetet, és megvitatták a következményeket, veszélyeket is.

  • A Móra Edzőteremben Szegedi Rendészeti Szakközépiskola segítségével Önvédelmi bemutatót mutattak be a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola válogatott diákjai tanáruk, Vörös Zoltán közreműködésével.

Forrás Sádor János Alsóvárosi polgárőr közhasznú egyesület elnöke

Feltette Magyari Béla