Családi nap volt a Makkosházi városrészben Szegeden + Fotók

2016.05.30 06:56

Szegeden a május hónap utolsó vasárnapján szabadtéri és beltéri programokat kínáltak a családoknak és a gyerekeknek. Így volt ez Makkosházán a Honfoglalás parkban megrendezett CSALÁDI NAPON is. 

A gyerekek részére különböző programokkal kedveskedtek a szervezők. A program keretében lehetőséget kaptak a polgárőrök is a bemutatkozásra.

A Szőregi és az Alsóvárosi Polgárőr egyesület tagtársai bemutatták az ott megjelent gyermekeknek és családoknak, hogy a polgárőrség milyen személyi és tárgyi eszközökkel tudja szolgálni a lakókörnyezet szubjektív biztonságérzetét. A fiatalok közül többen jelentkeztek ifjú polgárőrnek. Természetesen lehetőség volt a gyerekek részére, hogy a szolgálati autóba is beüljenek. A polgárőrök feladataikat a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program keretében végezték. A cél az volt, hogy a polgárőrség közvetlenebb kapcsolatot tudjon kialakítani a lakossággal.

 Kozma József a városrész önkormányzati képviselője is jelen volt a rendezvényen és elmondta, hogy már hagyománnyá vált a városrészben a családi nap megszervezése május utolsó vasárnapján és most először vannak itt a polgárőrök is a program részeként.

 A rendezvény jó hangulatban telt el, a gyermekek nagy-nagy örömére.

Forrás és kép Magyari Béla

 

A cikkhez tartozó fótók