Csanyteleki polgárőrség: 10 év a lakosság szolgálatában

2013.05.26 16:48

  A Csanyteleki Polgárőr Egyesület május 25-én tartotta éves beszámoló és ünnepi közgyűlését a Csanyteleki Faluházban. Ez alkalommal az egyesület fennállásának 10-dik  évfordulóját is ünnepelték. Nagy Sándor az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket, támogatókat, polgárőr tagokat és hozzátartozóikat és az ifjú polgárőröket. Megemlékezett a 19 tagú  polgárőrség megalakulásáról, elismeréssel szólt a meglévő 8 fő alapító tagokról, akik ma is aktívan részt vesznek az egyesület munkájában.

Az ünnepi közgyűlésen megjelent Magyari Béla, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség tiszteletbeli elnöke, Mucsi István alpolgármester, Varga Tibor a Csanyteleki rendőrőrs parancsnoka, Nagypál Sándor a Csongrád és Térsége polgárőr egyesület elnöke, a környékbeli települések polgárőr küldöttei és az ifjú polgárőrök.

Nagy Sándor egyesületi elnök méltatta az elmúlt 10 év munkáját és értékelte a 2012-es évet. Emlékeztette az egybegyűlteket, hogy a lakosság igénye alapján jött létre a polgárőrség, mivel a községben elszaporodtak a lopások és a garázdaság. Az elnök kiemelte, hogy legfőbb céljuk ma is a lakosság szolgálata, közreműködés Csanytelek közbiztonságának megőrzésében. A szolgálati gépjárművükkel sok kilométert és sok órát töltöttek szolgálatban. Fő feladatuk volt a közterületi szolgálat, a SZEM mozgalom megszervezése. Nagy gondot fordítottak a környezetvédelmi feladatok végzésére. A tanyaprogram keretében a családsegítő szolgálat munkáját segítették a terepjáró gépjárművel. Segítették a posta dolgozóit a nyugdíj kifizetések alkalmával, tanév kezdetén pedig a tanulók biztonságos közlekedését. Halottak napja környékén a temetőben fokozott ellenőrzést tartottak. Nagy Sándor felhívta a figyelmet arra is, hogy a 2012. évi szolgálati teljesítmények igazolják: az egyesület jól látta el feladatait, elnyerték a lakosság bizalmát, amelyért mindenki köszönetet érdemel.

Az egyesület új alapszabályt alkotott, a rendőrséggel megújították együttműködésüket, és jó a kapcsolatuk az önkormányzattal. Az elmúlt esztendőben a rendőrséggel közös szolgálat összesen 564 órát tett ki. Önállóan összesen 3540 órában láttak el szolgálatot. A szolgálati gépjárművel összesen 7800 km-t tettek meg. Az elnök ezután a 2013 évi feladatokat és a 2012 költségvetés végrehajtását ismertette.

 

A beszámolót követően Varga Tibor a Csanyteleki rendőrőrs parancsnoka kiemelte, hogy rendőrként nagyon jó volt hallgatni a település polgárőrvezetőjét, hogy Csanytelek közbiztonságát jónak értékelik, hisz a rendőrség véleménye is hasonló.  Az nagyon jó, hogy a település közbiztonsága évek óta szilárd. Szerencsére a polgárőrség ezen a településen nagyon jól működik, amelyhez gratulált az egyesület tagságának. Külön kifejezte gratulációját a 8 alapító tagnak, hogy az egyesületet a mai napig eredményesen működtetik és megköszönte a polgárőrök munkáját.

Magyari Béla megyei tiszteletbeli elnök szintén elismeréssel szólt a 10 éves egyesület tevékenységéről, régi és új tagjairól. Rámutatott arra, hogy ezt a  társadalmi munkát csak elkötelezettségből lehet végezni. Az egyesület nagy kihívásnak volt kitéve a törvényi változásból adódóan is. Hangsúlyozta: a feladatok döntő többségét a tőrvény változásokból adódó feladat teszi ki. A megyei polgárőrség tiszteletbeli elnöke ezután ismertette a 2013 évi feladatokat, majd gratulált 8 alapító tagnak és további jó munkát kívánt.

 

 

 

 

Mucsi István alpolgármester kiemelte, hogy Csanytelek közbiztonsága stabil, amely három pilléren alapul: az önkormányzaton a rendőrségen és a polgárőrségen. Az elmúlt időszak arról tanúskodik, hogy a három szervezet  megpróbált együtt gondolkodni a közbiztonság érdekében. Az alpolgármester hangsúlyozta: ezen az ünnepen, amikor a polgárőrséget ünnepelik, köszönetet kell mondani minden résztvevőnek, illetve az alapító tagoknak. De azt is tudni kell, ez a munka csak közös összefogással lehet eredményes. Elmondta még, hogy az idén is csak a elmúlt évihez hasonló támogatást tud nyújtani az önkormányzat Végül megköszönte a polgárőrök munkáját és a jövőben is számítanak munkájukra. 

 

 

Az ünnepi ülés további részében az egyesület elnöke és a megyei szövetség tiszteletbeli elnöke elismeréseket adott át 8 fő polgárőrnek és hat fő ifjú polgárőrnek.

Forrás Magyari Béla

 

 

 

 

Téma: Csanyteleki polgárőrség: 10 év a lakosság szolgálatában

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása