Csengelei Falunapok biztosítása polgárőr összefogással

2016.05.17 07:36

Pünkösdhöz kapcsolódóan rendezték meg a három napig tartó XXII. Csengelei falunapokat. Az önkormányzat, mint mindig, most is felkérte a helyi polgárőr egyesületet, hogy a rendezvények biztosítását vállalja magára.

Tekintettel arra, hogy a csengelei polgárőrök jó viszonyban vannak a környező települések önkéntes bűnmegelőzőivel, viszonossági alapon a Szeri Polgárőr Egyesület az első napon négy főt és egy szolgálati gépkocsit küldött az első napi biztosításra. A helyiekkel összesen 12 fő polgárőr vigyázott a rendre, biztosította a zenekarok és mazsorettek felvonulását, a motoros kaszkadőr bemutató helyszínét pedig lezárták. Az esti diszkó után, éjjel háromkor ért véget a biztosítás.

Másnap délután folytatódott a polgárőrök munkája. Dél körül már jöttek a lovas fogatok a falu központjába, majd ebéd után indult a zenés felvonulás. A lovas kocsik elhaladásakor a keresztező utakat a polgárőrök zárták, a sor végén pedig egy polgárőr autó haladt. Este sátras rendezvényt biztosítottak bűnmegelőzők, egészen hajnal három óráig. A második nap már nem igényelt nagy létszámot, így a helyieknek csak egy balástyai és egy pusztaszeri polgárőr  segítségére volt szüksége.

A falunapok harmadik, záró napja a sporté volt. A polgárőri tevékenység a foci meccsek biztosítását, a parkoló járművek felügyeletére terjedt ki. A két csengelei mellé egy pusztaszeri önkéntes bűnmegelőző csatlakozott. A falunapok kora este véget ért, így ezen az éjszakán már otthon pihenhettek a polgárőrök.

A szomszéd települések viszonossági alapon korábban is számítottak, és továbbra is számíthatnak a csengelei polgárőrökre a rendezvénybiztosításokra.

Szöveg és fotó: Molnár Mihály titkár

Feltette: Magyari Béla

A cikkhez tartozó fotók