Csillag téri panaszok: közbiztonság, parkolás, lakossági fórum.

2013.03.30 16:46
Suttyó suhancokról, lumpen elemekről, parkolási gondokról és a körzeti megbízotti iroda kialakításáról is szó volt a Csillag téri lakossági fórumon.
A Szeged Csillag téri garzonház idősebb lakói közül sokan még mindig nem érzik magukat biztonságban, valamint kevés a környéken a parkolóhely – ezt a két problémát járták körül azon a lakossági fórumon, amelyet a városrész önkormányzati képviselője, Kenyeres Lajos tartott a közterület-felügyelet jogászának, a Tarjáni Rendőrőrs munkatársának és a Tarjáni Polgárőrség képviselőjének részvételével.

A garzonház lakói részéről elhangzott, bár örülnek a fokozott rendőri jelenlétnek, sokan még mindig félnek. Mészáros Krisztián, a rendőrőrs munkatársa elmondta, ha bejelentés érkezik, ők mindig kijönnek, számos esetben szabtak ki helyszíni bírságot csendháborításért. Ilyen ügyekben tanúkat kell találni, a bizonyítási eljárás rendkívül nehéz: amit a panaszos állít, azt a másik fél tagadja. A problémákra megoldást jelenthet, hogy a közeljövőben az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel (IKV) együttműködve körzeti megbízotti irodát nyitnak az épületben.
 


Többen panaszkodtak a parkolásra is. A Kereszttöltés utca 33. szám alatti számítástechnikai üzlet tulajdonosa, Szűcs László azt mondta, úgy érzi, a hatóság ellehetetleníti a kisboltok működését, sem ők, sem pedig a vásárlók nem tudnak megállni autóval. Kenyeres Lajos elmondta, amikor a városrészt tervezték, a 70-es években, nem tudhatták, hogy az autótulajdonosok száma sokszorosára növekszik majd.

Lakossági javaslatként elhangzott, bontsák le a ház mögött lévő, amúgy is elhanyagolt játszóteret, és alakítsanak ki a helyén parkolókat. A képviselő hangsúlyozta, a helyzet nem ennyire egyszerű, hiszen van, aki ragaszkodik a játszótérhez. – Meghatározott százaléknyi zöldterületet kell fenntartani. Ha egy fát kivágunk, máshol újat kell telepíteni – magyarázta Kenyeres.

A fórum végén a résztvevők megállapodtak abban, hogy a garzonház közbiztonságára vonatkozó problémákat egy következő fórumon, az IKV képviselőinek részvételével vitatják meg. A játszótér ügyében pedig egy harmadik fórumon egyeztetnek a városháza szakembereivel.
forrás DM Munkatársa

Feltette Magyari Béla

Téma: Csillag téri panaszok: közbiztonság, parkolás, lakossági fórum.

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása