Csongrád Megyéért díjat kapott a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség

2018.03.14 22:12
Átadták a megye elismeréseit a Nemzeti Esten, amely március 14 én 17 órakor kezdődött. Az ünnep alkalmából a Csongrád Megyei Közgyűlés elismeréseit adta át Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.
Kakas Béla a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta, a '48-as szabadságharcnak köszönhetjük a himnuszt és azt, hogy Budapest lett az ország fővárosa. Megbecsültséget és önfeladást köszönhetünk a hősöknek, akik ma is itt vannak velünk.
Ezután az elismerések átadása következett.
Csongrád megyéért díjat kapott a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, amelyet Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Batiz István a Csongrád megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke vett át  
 
A Csongrád megyéért díjat annak az egyénnek vagy közösségnek adományozható, aki vagy amelyik a megyében vagy megye érdekében jelentős eredményt hozó tevékenységével vagy közbenjárásával, példamutató magatartásával megyei elismerést vívott ki hozzájárulva ezzel közvetlenül vagy közvetve Csongrád megye fejlődéséhez jó hírnevének megőrzéséhez.
A képen Dr Túrós András OPSZ elnöke, Dr Piros Attila dandártábornok megyei főkapitány és Batiz István megyei elnök
Ezután bemutatták a megyei polgárőr szövetséget és tevékenységét. A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége az 1991-es megalakulása óta azon dolgozik, hogy a társadalom számára is fontos feladatokat ellátva hozzájáruljon Csongrád megye, közrend és közbiztonsága megszilárdításához. Céljuk a lehetőségeiknek megfelelően segítséget nyújtsanak az idős rászoruló embereknek. A megyei szövetség tagjai a közbiztonság megteremtése érdekében vállalják, hogy önkéntes tevékenységükkel a rend megőrzését szolgálják és vallják, hogy társadalmi összefogással, pozitív szemlélettel olyan értéket képezhetnek ahol az elkövetkező generációk is biztonságba foknak élni. Munkájuk nem csak a közbiztonság fenntartásában és a rendőrség támogatásában merül ki, hanem a helyi közösségek összefogásában és formálásában is jelentős szerepet töltenek be. A szervezet tagjai folyamatos képzéseken vesznek részt és különböző programokkal segítik azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a polgárőrség célkitűzései iránt. Fontosnak tarják, hogy az ifjabb generációk felismerjék, hogy szükség  van a közösségi önkéntes munkára és ennek tökéletes bázisa lehet a polgárőrség.  A polgárőrség és a polgárőrök tevékenységük ellátása során hatósági jogkörrel nem rendelkeznek, kényszerítő eszközt nem alkalmazhatnak, ezért még fontosabb, hogy a jelenlétükkel tudjanak hatást gyakorolni a rendbontókra. Napjainkban egyik legfontosabb feladatuk a migráció elleni küzdelem és határőrizeti feladatok ellátása is.
Fotó és forrás: Magyari Béla