Csongrád megyei körkép a Mindenszentek és a Halottak Napi polgárőr szolgálatokról

2018.11.04 05:25

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség tagegyesületei a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordítottak a Mindenszentek és a Halottak napja alkalmával a temetők biztonságának megőrzésére a településeken.

Az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület  a hosszú hétvégén a temetőknél napi hat fővel váltásokban látott el a szolgálatot. A szolgálatok során az ifjú polgárőrök is kivették a részüket. Az alsóvárosi temetőnél segítettek az időseknek, figyeltek a bűnelkövetők felbukkanására, a forgalom zavartalan haladását is segítették, illetve felvilágosító munkát is végeztek. A hét első felében, délben és délutánonként visszatérően ellenőrizték a temető rendjét, környezetét, ahol semmilyen panaszt illetve gyanús cselekményt nem tapasztaltak, mondta el Sándor János elnök.  

A Mindenszentek és Halottak napja alkalmából a megyébe ahol polgárőrség működik, ott temetői szolgálatot is láttak el a polgárőrök különös figyelemmel arra, hogy a kegyeletüket leróni akaró emberek minél nagyobb biztonságban erezhessék magukat és az értékeiket.

A polgárőrök most is mint sok éve már, jelenlétükkel segítették a temetőkbe látogatók biztonságát a helyi sajátosságok figyelembe vételével. Köszönet a szolgálatot ellátó polgárőröknek.

Fotók

   

Alsáváros és a Belváros

    

Algyő és Domaszék

   

Tápé

    

Kiskundorozsma és Röszke

Csongrád

 

Forrás Magyari Béla